Onze kleindochter en onze dochter hebben het plan om iedere week samen iets te bakken.
Ze zijn al goed, allebei, maar ze willen nóg beter worden.
En dat bakken gaan ze doen volgens recepten uit dit boek. Misschien kun je het niet zo goed lezen door de glimmende letters, maar het is een boek van Cees Holtkamp (en van Jonah Freud).
Cees Holtkamp is voor zover ik weet een begrip in de bakwereld.
Dan zie je bijvoorbeeld ergens op een menu staan kroketten en daarachter: van Holtkamp.
Ook vaak in restaurants waar taart op de kaart staat: van Holtkamp.
Holtkamp zat ook in de jury van het Bonck-koekje.
En ik ben een keer speciaal naar zijn banketbakkerij gaan kijken aan de Vijzelgracht in Amsterdam.
Holtkamp (1942) begon daar in 1969. Ik las dat hij en zijn vrouw nog steeds boven die bakkerij wonen, maar dat de zaak is overgenomen door een dochter.
Enfin, ik bedacht ineens dat ik eigenlijk niet een bakboek heb. Ja een klein, dun, oud boekje, getiteld Gasovengeheimen.
Ik wilde wel eens weten wat onze dochter en kleindochter allemaal gaan maken en dus reserveerde ik het boek.
Er staan maar liefst driehonderd recepten in. Ik bekeek er een paar en ik moet zeggen: ze zijn overduidelijk. Dat lijkt me heel fijn.
Heel compleet met allerlei 'gewone' recepten. Zoals voor boterkoek en scones.
Maar ook bijvoorbeeld babbelaars, truffels en Haagse Hopjes voor Anna (kleindochter Holtkamp heet Anna).
De truffels hadden ónze Anna en haar moeder al gemaakt en die waren verrukkelijk!.
Er staat ook een recept in voor advocaat. En voor Friese Dúmkes. Die Dúmkes waren de
lievelingskoekjes van mijn moeder. En ik ben er ook dol op.
Ik ben geen bakster, wel een smulpaap. De recepten die ik hier noem heb ik genoteerd. Misschien ga ik die wel eens proberen. Te beginnen met de scones natuurlijk.
En over het Bonckkoekje, vond onze Bonckcoördinator een filmpje. Holtkamp en zijn andere kleindochter Stella gaan dat koekje bakken. Je vindt het hier, klik
A great mother-daughter-hobby. And like loved by all family.
BeantwoordenVerwijderenMag je af en toe keuren?
BeantwoordenVerwijderenWat leuk dat ze daar samen mee aan de slag gaan. Klinkt allemaal heerlijk
BeantwoordenVerwijderenLekkere vooruitzichten.
BeantwoordenVerwijderenLekkere vooruitzichten.
BeantwoordenVerwijderenStella Meijles en Cees Holtkamp hebben heel veel filmpjes gemaakt die op YouTube staan (FoodTube).
BeantwoordenVerwijderenWat leuk dat ze dat samen gaan doen. En jij kan lekker proeven!
BeantwoordenVerwijderenIk ben net als jij: geen bakker, wel een smulpaap. Leuk dat je dochter en kleindochter zo samen aan de slag gaan. Dat wordt vast een succes.
BeantwoordenVerwijderenWat leuk dat ze samen lekkere dingen gaan bakken! De filmpjes van Cees Holtkamp met zijn kleindochter Stella zijn heel leuk om te zien en informatief.
BeantwoordenVerwijderenBaking together each week is not only a wonderful way to refine their skills but also a cherished opportunity to create lasting memories
BeantwoordenVerwijderenmogge Bertiebo
BeantwoordenVerwijderensmakelijke groet
O, wat leuk! Mijn moeder heeft hetzelfde boekje als jij en grijpt er nog steeds op terug.
BeantwoordenVerwijderenHoe leuk is dat, jullie dochter en kleindochter met dezelfde hobby en oma en opa natuurlijk jury !
BeantwoordenVerwijderenWat enig en creatief. Jullie als proefpanel uiteraard.
BeantwoordenVerwijderenDat lijkt me een heel uitdagend bakboek. En moedig van de dochters om daaraan te beginnen. Ben benieuwd naar de resultaten. Smakelijk alvast!
BeantwoordenVerwijderenOh, wat een smakelijk plan voor die twee. En jij bent natuurlijk voorproeven!
BeantwoordenVerwijderenHoltkamp is altijd een begrip geweest in Amsterdam, Ik herinner het me nog toen ik er nog woonde. Leuk dat boekje dat je nu zelf zijn recepten kunt maken, veel succes!
BeantwoordenVerwijderenWat leuk dat ze dat samen gaan doen. Ik hou wel van bakken maar doe het zelden. Je moet het ook allemaal maar weer opeten he, en ik lust het wel hoor... ;)
BeantwoordenVerwijderenDat is een heel leuk plan voor dochter en kleindochter. En jij bent proefpersoon (met Frits natuurlijk,)
BeantwoordenVerwijderenWat ik al gezien heb van jouw dochter en kleindochteris is heel professioneel. Dat wordt smullen Bettie. Ik kende deze Holtkamp niet maar ik heb al een filmpje van hem zitten kijken en mij gabbonneerd op zijn you tube kanaal.
BeantwoordenVerwijderenIk had nog nooit van Holtkamp gehoord, maar wat jouw kleinkinderen uit de oven toveren klinkt verrukkelijk!
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk idee.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk idee. Hopelijk mag je regelmatig komen proeven.
BeantwoordenVerwijderen