Totaal aantal pageviews

dinsdag 29 maart 2016

Brooklyn


Dat was een mooie, rustige film. Het is het verhaal van een jong, Iers meisje,  Eilis Lacey dat, helemaal alleen,  zo'n beetje in het begin van de jaren vijftig naar Amerika gaat. Er is door een priester een baan voor haar geregeld en onderdak, dat wel, maar ze gaat. Zo dapper! Ze zal haar moeder en zus Rose gaan missen, maar ze gaat! 
Natuurlijk heeft ze het in het begin moeilijk, maar ze went al snel onder andere doordat ze verliefd wordt op een andere immigrant, Tony Fiorello. Een mooie rol van Emory Cohen. 
Maar dan gebeurt er een en ander op het thuisfront, waardoor Eilis gedwongen wordt om keuzes te maken.

Ik hoopte de hele tijd dat ze de keuze zou maken die ik de beste vond. Ha en dat deed ze. Gedurende de hele film zie je Eilis groeien. Mooi.
De hoofdrolspeelster, Saoirse Ronan (hoe zou je dat nou eens uitspreken) was goed en prachtig om te zien in die jaren vijftig kleding.  Aanrader.

Pas later zag ik dat deze film is gebaseerd op een boek van Colm Tóibín. En dus vond ik het jammer dat ik het boek niet had gelezen. Want het boek dat ik wel las van Colm Tóibín vond ik echt super. Maar om het boek van de film alsnog te gaan lezen, is ook weer zowat. Dan maak ik niet meer mijn eigen beeld, wat juist het voordeel is van een boek, boven een film.

7 opmerkingen:

Vlimbouter zei

Die film wil ik graag eens zien. Ze spelen hem niet in mijn buurt, merk ik. Maar ze hebben wel het boek in de bib. Ik ga deze middag proberen om het vast te krijgen. Dank je wel voor de tip!

Jolande zei

Haar naam spreek je uit als Ser-sha.

Pippa's Hus zei

Deze film zou ik ook graag zien. Eerst het boek maar lezen! Wat ook een prachtige foto! XX Esther

Anoniem zei

Ik zou het boek toch gaan lezen als ik je was9Die is vaak veel gedetailleerder als de film.Het lijkt mij een fijn boek om eens te lezen

Mirjam zei

Lijkt me een prachtige film, ik zet hem gelijk op mijn lijstje. Of beter toch eerst het boek lezen?
Fijne dag vandaag,
liefs,
Mirjam

prentje zei

Haha, volgens mij is het juist een teken dat je het boek wel moet lezen ;-)...

Jolanda zei

Wij zijn gisteren ook naar deze film geweest en vonden m prachtig. Ontroerend soms zelfs en lief en leuk en...een heerlijke film dus in 1 woord. Genoten van de jaren 50 kleding en sfeer en ook van Ierland en Brooklyn. Een aanrader wat mij betreft!!!