Totaal aantal pageviews

zondag 27 maart 2016

Verzamelen

Ik dacht een tijdje geleden al dat ik de boekjes over  De Olijke Tweeling wilde verzamelen voor mijn spiksplinternieuwe tweelingkleindochters.
Dus toen mijn oud collega 'Geschenkenmientje' (die op verzamelgebied echt nog een stuk erger is dan ik) me meldde dat er een boekenmarkt was, hier vlakbij, ging ik er meteen op af. En ik had mazzel. In de eerste plaats was Mien nog ter plekke. Altijd leuk. En verder lagen er op de eerste de beste kraam een heleboel olijke tweelingen. Ik wil ze natuurlijk alleen met de illustraties van Hans Borrebach waar ik dol op ben. En ik kocht er vier.
Ik wil niet de hele serie, want eigenlijk vind ik de illustraties veel leuker dan de boekjes die niet veel voorstellen. En bovendien waar moet ik ze allemaal zetten. De serie telt 23 delen. 


Mien had haar slag al geslagen en we dronken samen gezellig een kopje thee. Daarna moest ik nog verder natuurlijk. Maar veel vond ik niet.
Mien noemde me nog een kringloop in de buurt, die ik altijd vergeet. Dus daar ging ik na de boekenmarkt ook nog even heen en vond zomaar vijf boeken voor mijn eigen verzameling.

Ah superleuk, toch? Vooral de meest linkse kaft.

Maar het allerleukste was dat er een oud-leerling in deze kringloop werkte. Een heel slim, leuk joch die gezellig een praatje kwam maken.
Ik volg af en toe een workshop bij zijn moeder en hij vroeg wanneer ik weer eens een workshop ga doen,  'dan kan ik u weer eens even bijpraten. Want u weet nog wel dat ik altijd zat te tekenen hè en ik heb een hele ontwikkeling doorgemaakt en als het dan om vijf uur klaar is, dan kunt u bijv. even wachten tot kwart over vijf, want dan kom ik thuis en dan laat ik het allemaal zien'.
Zo vertederend vind ik dat. Zo'n lang eind dat aan z'n oude juf z'n tekenontwikkeling wil laten zien.  Ik denk dat ik die kringloop nu niet meer zo gauw vergeet.

Dankzij Mien had ik een topmiddag!

11 opmerkingen:

miekequilt zei

Dat lijkt zeker een topdag. Leuk voor de tweeling, die boeken.
Spaar je boeken van Anne-Marie of gaat het hier ook om de illustraties?

Bertiebo zei

Het gaat vooral om de illustraties. De Anne-Marieboeken heb ik vroeger wel gelezen, maar het waren geen boeken die ik nu nog zowat uit mijn hoofd ken.

baukje zei

Leuk verhaal weer. Ik wilde even bij jouw mientje gaan buurten maar kan haar niet vinden.......

Marthy zei

Leuk, die tweeling boeken, ik kan ze me nog wel herinneren. Ik las in die tijd al alles wat los en vast zit. Ik kan me voorstellen dat je op die illustraties valt, zo heerlijk nostalgisch.

Ineke Jonker zei

ah ja een oudleerling, wat zul jij er veel hebben die nog ergens een plekje in je hart hebben.

In de weer zei

Hartverwarmend en wanneer een oud leerling zo reageerd, wil dat ook wat zeggen over de juf.

verzamelmie(p) zei

En...nog een OLIJKE TWEELING voor je gereserveerd...maar dat weet je al...
Vanmorgen mijn verzameling uitgedund. Als ik boeken tegenkom, waar dan ook, heb ik niet altijd mijn keurig bijgewerkte verzamellijsten mee en dan weet ik niet altijd precies wat ik nog moet hebben. Voor de zekerheid koop ik dan maar weer..en zo kom ik aan mijn dubbele, waar ik vanmorgen weer iemand blij mee kon maken..GEEFT WEER RUIMTE.
En...ben ook benieuwd naar de tekeningen en de ontwikkeling van jouw (ook een beetje mijn)oud-leerling..

Pippa's Hus zei

Ach de olijke tweeling! Die las ik als meisje. Geen idee meer waar het over ging. Ja een tweeling dat weet ik dan nog wel! ;-)) Ik zag in je vorige post jou tweeling, wat een lieve mooie meisjes! XX Esther

Ageeth Mooij zei

Dat is een leuke ontmoeting en geweldig hoe hij contact maakt.
Leuk om met een 'missie' de hort op te gaan. De tekeningen zijn ook een mooi tijdsbeeld.

Jolande zei

Leuke boeken en het verhaal van de oud leerling vind ik heel bijzonder.

Bernardine zei

De Olijke Tweeling las ik vroeger ook! En mijn Maxi-meisje las ze onlangs ook nog. De serie is intussen vernieuwd en een beetje aangepast naar deze tijd. Nog steeds leuk hoor om te lezen over Selma en Thelma :-) Maar inderdaad met minder mooie illustraties dan vroeger.