Totaal aantal pageviews

vrijdag 11 maart 2016

Nijntje in Japan

Moet je kijken wat een leuke kaart ik kreeg via Postcrossing, uit Japan. De illustratie is van iemand die Iwasaki Chihiro heet en in Japan beroemd is volgens de Postcrosser. Ik heb even gegoogeld en het lijkt me dat ze terecht beroemd is. Klik


Ik weet niet of de tekenaar bedoeld heeft de komst van kinderen op deze wereld te verbeelden, maar dat is wel wat ik er in zie. Misschien beïnvloed door de komst van Noor en Jet, dat zou heel goed kunnen, maar dat maakt eigenlijk niet uit. Ik vind het een mooie kaart.
Die ik hier echter niet zou hebben laten zien als ik de achterkant niet zo leuk had gevonden. 
Ik had hier ooit een serie foto's met als titel: Nederland in het buitenland.
Nou, in die serie,  had de achterkant van deze kaart prima gepast. 

 Een Japanse Nijntje postzegel. Zo leuk!
Ik wist wel dat veel Japanners gek zijn op Nijntje. Er wordt vaak een Nijntje kaart als voorkeur opgegeven. Maar dat ze zelfs zijn postzegel hebben daar, dat vind ik bijzonder. En bijzonder leuk! Enig nationalisme is mij niet vreemd, haha.


7 opmerkingen:

baukje zei

Wat een bijzondere kaart. Ik ben ook postcrosser en vind het steeds weer zo bijzonder dat iemand in een ver land speciaal voor mij een mooie kaart uitzoekt. Jammer dat de portokosten steeds omhoog gaan.

Bertiebo zei

Ja dat is wel echt heel vervelend, Baukje

Els04 zei

cool!

KnutzEls zei

Wij namen voor de kinderen van onze kennissen in Tokio ook iets van Nijntje mee en een kalender met illustraties van Fiep Westdorp, ook een hit. En Nijntje zie je er heel vaak. Hardstikke leuk!

Anoniem zei

Prachtige kaart, dubbelzijds!

Lieve groet,
Gerry

Pseudomien zei

Steht da "FRAU" geschrieben, hab Ich das gut gesehen? Das ist ja , wie soll Ich das sagen...."WUNDERBAR"...Und deine "neue" Namen: BERTIE, das freuht dich sicher sehr, ach ja weisst die Japannerin viel..

Marthy zei

Ongelofelijk, Nijntje op een Japanse postzegel. Echt bijzonder.