Totaal aantal pageviews

dinsdag 8 maart 2016

Winter

Een enorme koukleum, dat ben ik. Ik zit 's avonds met een kruik op schoot of tegen mijn rug. En mijn elektrische deken gaat iedere avond aan, want een koud bed... ik moet er niet aan denken. (Ik zet hem wel uit hoor, die deken en het raam gaat ook open, dat dan weer wel)

Je zou dus denken dat ik blij ben als er geen strenge winter is. En dat ben ik ook wel. Maar toch... nu er vanmorgen op 7 maart ineens sneeuw lag toen ik wakker werd, heb ik daar tijdens mijn ochtendwandeling echt van genoten. Wat was het mooi buiten. Alles schitterde en straalde me tegemoet, edelstenen alom.

Maar ja, het was ook absoluut niet koud. En het was zelfs niet eens glad. Ook niet op de bruggetjes waar ik over kwam en die nog wel eens lastig kunnen zijn.

Ik besefte ineens dat ik de winter toch gemist heb. Maar ja, makkelijk praten, met de belofte van een nieuwe lente overal om me heen.


11 opmerkingen:

gewoonhannah zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Vlimbouter zei

Voor mij mag de lente nu wel komen. Ik hoef geen sneeuw en kou meer.
Hoewel ... jouw foto's in de sneeuw zijn wel heel mooi!
(als ik ze vanuit mijn lekker warme kamer kan bekijken)

Els04 zei

Hier van hetzelfde :)

Jolande zei

Wij hebben hier altijd van die kwakkel winters. Ik zou best drie maanden echte winter willen hebben, met ijs, sneeuw en een zonnetje.
Maar nu kijk ik ook uit naar de lente.
Je foto's vind ik erg mooi.

vervlogen dagen zei

Idem! Hoewel ik ook erg van de warmte houd als in: dikke vesten, dikke dekbedden en inderdaad een elektrische deken, is er niets zo fris als vrieskou. Ik geniet ook nog even van deze 'nawinter'.

Emie zei

Hier ook precies hetzelfde. Als plaatje is de winter prachtig maar ik gedij gewoon beter in de warmte.

janusje zei

Wat een mooie sfeerbeelden! Ik zag nog geen vlokje sneeuw en dat mis ik toch wel.

Pippa's Hus zei

Vandaag was een heerlijke dag, zitten in de zon buiten en later een mega hagelbui! Ik hou er wel van, net als van jou foto's . Prachtig. XX Esther

Ageeth Mooij zei

Een van de beste herinneringen aan mijn kindertijd is mijn moeder die de bank voor de kachel heeft geschoven en de warme chocolademelk na de verplichte schaatswedstrijden op de lagere school.
De kraakheldere witte dagen vind ik prachtig hoor en sneeuw in het donker....

Marthy zei

Prachtig je foto's. Op zo'n manier is de winter inderdaad mooi.

Nana zei

Ik zit wel onder een fleece als ik televisie kijk maar verder dan dat gaat mijn kouwigheid niet. Binnen dan bedoel ik. Geef mij toch maar zomer hoor. :-)