Totaal aantal pageviews

vrijdag 27 mei 2016

Draagconsulente

Wel eens van een draagconsulente gehoord?
Ik nog nooit.
Maar een draagconsulente is iemand die voorlichting geeft en demonstreert hoe je een baby in een draagdoek kunt dragen en ook hoe je twee baby's in een draagdoek kunt dragen. Zoals Noor en Jet bijvoorbeeld.
Omdat de consulente bij mij in de buurt woont, vond de voorlichting hier bij mij thuis plaats en kon ik meegenieten.
Misschien ziet het er simpel uit, maar denk maar niet dat het eenvoudig is en dat je dat wel even doet. .
Ik zou er zelf heel lang over doen eer ik zou snappen hoe het op een veilige manier moet.
Maar onze dochter is een stukje handiger en zij begreep het vrij snel.
Er kwam een aardige consulente demonstreren en oefenen en na een uurtje kon onze dochter het zelf. Het is best zwaar, maar de tweeling vind het heerlijk in de doek en op deze manier heeft hun mama haar handen vrij, bijv. voor Anna. Of voor een kopje koffie of voor...

Droppies zijn het, alle drie!

Er werd trouwens geoefend met poppen, maar dan wel poppen met ongeveer het gewicht van een echte Jet en een echte Noor. Daar beleefden Anna en mijn echtgenoot nog wel plezier aan. 

19 opmerkingen:

Vlimbouter zei

Oh, zo handig! Wat heb ik een spijt dat dit nog niet bestond als mijn 2 jongens nog baby's waren. Zo'n draagdoek had ik erg goed kunnen gebruiken. Ik kende toen enkel de voorgevormde draagzakjes. Zo hadden we er twee en dan trokken mijn echtgenoot en ik op wandel met elk een draagzak en elk één kind aan de hand.

Marleen zei

Hahaha! En als je eenmaal in de draagdoekenwereld zit dan ben je verbaasd dat anderen dat nog niet kennen :) Vond het heerlijk om mijn moppie(s) te dragen!
Weet je wie mooie doeken en accessoires verkoopt (tip voor je dochter!) musjes.com in Groningen!
Geweldige foto en wat een liefdevolle start krijgen ze zo! <3

Wieneke zei

Ongelooflijk mooi systeem, zeg. Kijk ze lekker zitten, die kleintjes.

Bertiebo zei

Anna is ook lang in de draagdoek gedragen. Ook wel door mij. Mijn dochter knoopte dan de doek en schoof Anna er in. Maar dit, met twee is toch anders

KnutzEls zei

Dat is toch best zwaar, twee van die schatjes. Maar ook heel intiem. Ik droeg mijn kinderen in een draagzak en ze vonden het heerlijk. Dit ziet er mooier uit.

Het lieve leven... zei

Vooral onze jongste woonde in de draagdoek...tot het écht niet meer pastte. Zo fijn!! Deze twee schatjes 'hangen' daar heerlijk...voor je dochter is het misschien wel zwaar maar het is prachtig dat ze dit aan haar tweeling wil en kan geven. Leuke foto van opa en Anna. Groetjes Petra

Emie zei

Zat me net af te vragen hoe je zoiets oefent, toen jezelf het antwoord al beschreef. Lijkt me evengoed wel zwaar om twee kindjes zo te dragen maar ook heel mooi! De foto is prachtig.

miekequilt zei

Ik kende het begrip wel. Super fijn dat moeders ( en vaders) nu hun kind(eren) zo dicht bij zich kunnen dragen.

Marthy zei

Ik heb het zelf nooit gedaan maar vind het een prachtig systeem, die draagdoeken. Wat is die bovenste foto mooi, met die twee schatten en een stralende moeder.

matroosbeek zei

O wat een mooie familie! Prachtig om te zien.
Veel succes met de draagdoeken!

Inge zei

Oh, als dat vroeger had bestaan was ook ik moeder-met-baby-in-draagdoek geweest, vast. En zeker bij onze middelste, hij had als baby enorm veel buikpijn. Zou goed zijn geweest hem in zo'n doek te dragen.

Inge zei

Prachtige foto van je dochter met de meisjes trouwens!

Mrs. T. zei

Oh wat een schatjes. Leuk om te zien.

In de weer zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Ageeth Mooij zei

Prachtig om te zien en wat goed dat er een consulente is. Ik zou bang zijn voor wat er mis kan gaan en zo iemand heeft verstand van zaken. Mijn ruim achtponders waren al snel te zwaar voor mij.
Ik vind het geweldig om je foto's te zien en kan me voorstellen dat je trots bent.

karinschrama@blogspot.nl zei

Wat een mooie foto! Fijn weekend, groet Karin

Pippa's Hus zei

Wat een leuke foto! Van de drie mooie dames. Het lijkt me wel zwaar om ze zo te tillen. XX Esther

Villa Zeezicht zei

Wat fijn dat er een consulente is die hierbij kan helpen. Als echte draagdoek-fan van het eerste uur vind ik de foto van moeder en dochters echt geweldig: twee baby's tegelijk, wat bijzonder! Die kende ik dan weer niet, haha! Heb zelf onze jongste tot bijna anderhalf gedragen in een doek, kijk er met veel liefde en genoegen op terug.

Marloeskreatief zei

Oh wat een mooi gezicht zeg ,bijzonder