Totaal aantal pageviews

donderdag 22 juni 2017

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Hebben jullie dat nou ook, dat je soms niet goed weet wat je mee moet nemen als je met vakantie gaat?         
Want als je bijvoorbeeld een week weggaat, moet je toch rekening houden met mooi weer en met slecht weer. Er moet een jas mee, er moeten sokken mee en een trui. Maar ook een badpak en een badlaken. Er moeten boeken mee, maar hoeveel?
Enfin, we waren met de auto, gingen naar een huisje. Dus kón er veel mee en dus gíng er ook veel mee.
Maar ik gok dat we nog niet de helft van wat we hebben meegenomen, hebben gebruikt.

Vroeger, toen we met de kinderen op vakantie gingen, had ik een lijst en die werd ieder jaar bijgewerkt. Er konden dingen af en er kwam ook wel iets bij. Het was de perfecte lijst.
Nog vroeger, ging ik liftend op vakantie, soms wel voor een lange tijd en had ik genoeg aan een rugzak.
Als we nu een weekend  naar London gaan,  of een andere stad, heb ik ook geen probleem. M'n kleine rode koffertje mag vol en dat is het.
Maar nu... kijk, we namen zelfs een aantal pas gestekte en jonge planten mee, die een goede verzorging moeten krijgen en waar ik buur/vrienden/kinderen deze keer niet mee wilde belasten.
Kijk ze lekker groen staan te zijn in de vensterbank. Ze doen het uitstekend en ach, schoteltjes en soepkommen gebruiken we hier toch niet.
De eigenaar van het huisje komt af en toe langs. Hij moet het hebben gezien, vertrok geen spier van zijn gezicht, zei er niets over, maar zal vast en zeker getwijfeld hebben aan onze verstandelijke vermogens.
Nou ja, lekker belangrijk!


16 opmerkingen:

Marlou zei

Hoi Bertiebo.

hahaha... ja! Dat snap ik wel...
Ik nam zelfs voor de zomervakantie de planten uit de klas mee naar huis.
Daar kregen ze nieuwe aarde en zette ik ze lekker in de schaduw.
Als we dan de hort op waren hoefde de buurman niet zoveel water te geven...

Het boek dat ik zoek heet: Le dernier des justes oftewel De laatste der rechtvaardigen van André Schwarz-Bart. Ik las het toen ik op de kweekschool zat, maar voor ik het uit had moest het terug naar de eigenaar...
Misschien vind jij het! Zou grappig zijn...

Groetjes!
Marlou

.

Lot zei

Als we inpakken krijg ik altijd te horen niet teveel meenemen hoor! We reizen naar huisje in Frankrijk in 11 uur en eten en drinken onderweg ook in de auto, koffie schenk ik gewoon in, hond krijgt eten en drinken en ook lunch maak ik i rijdende klaar, alleen tanken en plaspauzes eigenlijk.

Ik zeg altijd: ik mag niks meenemen maar ik moet wel alles bij me hebben.
We nemen ook de gekste dingen mee en hebben zelf een tijdje een klein vriezertje meegenomen. Was best handig, nu is die kapot en hebben we een hele grote koelbox met veel bevroren flessen erin werkt dat ook prima.

Wieneke zei

Als ik de eigenaar was had ik goedkeurend geknikt en gedacht: 'Dat zijn keurige, erg zorgzame mensen die er geen bende van zullen maken.' Leuk adresje, Bertie?

Elizabeth zei

Ja, dat van die lijstjes en elk jaar bijwerken herken ik helemaal!
En of je nu één of twee weken weggaat, dat maakt qua spullen niet eens zoveel uit.
Maar ondanks dat ik ook altijd erg veel - en VEEL te veel meeneem - heb ik het nog nooit zo bont gemaakt dat ik jonge plantjes mee nam... O heerlijk om dit te lezen ... ik heb erg gelachen hoor...

Marjan zei

Haha wat zal die eigenaar opgekeken hebben van het alternatief serviesgebruik *Ü*.

Ik las je eerste regel van je blogje en realiseerde me dat ik dus echt verslaafd ben: ik dacht dat het over handwerkjes om kee te nemen.....:-)
Wij zijn net terug van vijfeneenhalve week weg met de camper en ook ik had té veel kleren mee, maar ook té weinig: truien genoeg (we gingen weg toen het nog vrij fris weer was) maar zomerjurkjes voor heet weer te weinig, die moest ik kopen :-)

Inmiddels ben je weer thuis en staan alle nieuwe plantjes weer op hun plek. Hebben ze de reis overleefd?
Groetjes weer

Bertiebo zei

Ben nog niet thuis hihi

Bertiebo zei

Heel erg fijn hier!

In de weer zei

Wij gingen zo'n 40 jaar geleden een half jaar rondtrekken met een camper ( de kinderen zaten nog net niet op de lagere school ) . Je hoeft dan eigenlijk niet veel meer mee te nemen dan voor een veertiendaagse vakantie. Wat we wel bij ons hadden was een rol gordijnstof, mijn naaimachiene en een strijkplank en keukentrap. Maar dat alles was omdat mijn schoonzus een appartement in Spanje had gekocht en ik voor haar daar, omdat we toch in de buurt zouden komen, de gordijnen zou maken.

Sjoerd zei

Heel bekend, je neemt altijd meer mee dan noodzakelijk, maar als je thuis ben moet toch alles de was in.

Bertiebo zei

Ja dat is zo. Ook dat wat niet is gebruikt

Els04 zei

geweldig!

Pippa's Hus zei

Haha wat geweldig! Jullie op stap met al jullie babyplantjes..... Zo leuk! XX Esther

Emie zei

En ik dacht altijd dat ik héél erg was met onze half jaarlijkse verhuizing van NL naar Italie en terug. Maar jij kan er ook wat van. Hoe meer er mee kan, hoe meer er ook mee gaat. Dat blijkt maar weer.

Mrs. T. zei

Hahahaha, plantjes meegenomen. Wat leuk! Ziet er ook gezellig uit zo.

Bertiebo zei

Ik zag je reactie Helene en klikte hem per ongeluk weg. Sorry

Marthy zei

Vermakelijk, dat gesjouw met die planten. Doet me natuurlijk wel een beetje denken aan onze halfjaarlijkse verhuizing. En ja, toen wij nog met de kinderen gingen kamperen had ik ook zo'n lijst die ik keurig ieder jaar bijwerkte.