Totaal aantal pageviews

donderdag 9 augustus 2012

Columnisten

Iedereen zal wel een beetje zijn favoriete columnisten hebben, denk ik. Het lijkt wel of er steeds meer komen. In  Libelle staan er al een stuk of vijf. Natuurlijk ook in andere vrouwenbladen. En in woonbladen.  In de Volkskrant een hele stoot. Bert Wagendorp, Sylvia Witteman, Aaf Brandt Corstius, Rob van Vuure, Pieter Hilhorst. In het Parool natuurlijk Theodor Holman en er zijn er nog veel meer. Oh en  Arnon Grunberg op de voorpagina van de Volkskrant. Maar die heb ik verdrongen, want de helft van de tijd begrijp ik absoluut niet waar hij het over heeft of wat hij bedoelt te zeggen. Zijn columns zijn voor mij te hoog gegrepen.
Ik lees de columns soms beter dan de rest van de krant en vaak moet ik er ook erg om lachen. Die mensen schrijven van die zinnen... Bert Wagendorp: Alexander Pechtold staat al langer op het standpunt dat de grote progressief-liberale partij al bestaat, onder de naam D66 en dat met groei van die partij tot een zetel of vijftig de democratische doorbraak een feit zal zijn en fusies overbodig.
Of Sylvia Witteman: ik koester een diep argwaan jegens begrippen als groepsgevoel, bonte avond latrinecorvee en zingeving, maar zo'n puber gaat haar eigen gang, in dit geval dus niet gewoon naar Salou om zich te laten ontmaagden door vier roodverbande Britten tegelijk, maar op de fiets naar Ommen met een rugzak vol bonkige kampeerbehoeften.
Wie is jullie favoriete columnist(e)?

1 opmerking:

Nanos zei

Ik lees vrijwel geen columns. We hebben de Volkskrant en de Gelderlander. Ik sla de columns doorgaans over. Er zijn er sowieso veel te veel. Alleen Grunberg, die lees ik wel.