Totaal aantal pageviews

vrijdag 17 augustus 2012

Ergernissen

Het kan zijn natuurlijk dat je je ergert aan een slordig afgescheurd stukje krant, dat kan. Maar dat is niet waar de meeste mensen in Amsterdam zich aan ergeren. Hún ergernissen staan in Het Parool van gisteren
Ik keek naar het lijstje en was het met sommige ergernissen eens. Maar niet met alles. Rochelen en spugen, lijkt me vies, maar ik zie het eigenlijk nooit iemand doen. Die kruis graaiende mannen vind ik stom en irritant. Een man met een ontbloot bovenlijf op een terras ergert me niet, maar ik vind het ook niet leuk of aantrekkelijk. Neuspeuteren en nagels knippen vind ik wel ergerniswekkend en tamelijk onsmakelijk. De andere zaken op het lijstje ergeren me in het geheel niet.
Wat mij het allermeest stoort is de onbeschoftheid van sommige mensen, vaak om hele kleine dingen. Als je bijv. bij een stoplicht niet snel genoeg reageert  (optrekt met je fiets)  krijg je al een grote mond.  En verder de rotzooi op straat.
Wat voor ergernissen zijn er nog meer?

2 opmerkingen:

Wieneke zei

Hm, het gaat voornamelijk dus over privédingen doen in het openbaar. Het zegt wel iets over dat een heleboel mensen maling hebben aan anderen. Dát is denk ik de irritatie. Plus dat het natuurlijk allemaal zeer onsmakelijk is om te zien.

Nanos zei

Hier zijn mogelijk grootste ergernissen verzonnen en dan komt er een percentage uit van mensen die het een ergernis vinden. Zo lijkt het mij tenminste toe.
Ik snap het probleem van nagels knippen niet. Wanneer zag ik dat ooit in het openbaar? Ik denk nooit. En wat is er onsmakelijk aan en anders dan haren knippen?
Ik vind wel allerlei intimiteiten in het openbaar ergerlijk, of het mannen of vrouwen of gemengde koppels zijn maakt me niet uit, innige verstrengelingen en uitgebreide zoenerij houden ze maar voor thuis.