Totaal aantal pageviews

vrijdag 31 augustus 2012

Politiebeer

't Is een slechte foto, maar ik leg even uit wat je ziet. Midden in de drukste winkelstraat van Hoorn, waar geen fietsen of auto's mogen komen, stond een politiewagen. Dochter en ik liepen er toevallig langs, volop aan de klets, maar onwillekeurig keek ik toch even in de politieauto.
Achterin zag ik een beer liggen, een knuffelbeer, ingepakt in plastic.  Dat is niet wat ik meteen verwacht in een politiewagen, dus ik keek nog eens goed en ja, het was echt een beer. En ik dacht 'zou dat misschien zijn voor als er een kind bij een ongeluk betrokken is, een soort troost/afleidingsbeer'?
Op dat moment kwamen de twee bijbehorende agenten er aan en ik dacht 'ik ga het gewoon vragen'. Dat deed ik, ik vertelde wat ik dacht en vroeg of mijn idee juist was. Dat vonden de agenten leuk. 'Ja mevrouw, dat klopt, dat is precies de reden dat wij die beer bij ons hebben'
Nou zeg zelf is dat nou niet superlief. Ik weet niet of deze twee agenten het zelf hebben bedacht. Het kan ook zijn dat er ergens iemand heeft gezeten die bedacht heeft dat een beer tot de standaarduitrusting van een politiewagen hoort. Maar dat maakt niet uit. Ik werd er  blij van. En die agenten ook, want die krijgen vaak natuurlijk alleen maar kritiek...

1 opmerking:

Wieneke zei

Een knuffeldier behoort tot de standaarduitrusting. Laten we hopen dat de politiemensen er maar heel erg weinig van hoeven uit te delen.