Totaal aantal pageviews

maandag 27 augustus 2012

Stilleven

We waren zaterdag op de Uitmarkt. Bij heel veel stands krijg je iets, een kleinigheidje. Dat kan van alles zijn,  een ballon, een spekkie, een button, een kaart, een poster, een kortingsbon voor het een of ander.
Ik moet zeggen dat ik daar wel gevoelig voor ben. En ik had altijd als excuus dat ik die ballon bijv. op school kon weggeven, dus dat was prima.  Dat argument heb ik niet meer, daarom neem ik niet alles meer aan. Maar dit wel, echt superleuk. Het komt van het Bijbels Museum. Daar ben ik nog nooit geweest, maar het gaat er nu wel van komen,  vanwege dit cadeautje. Twee zakjes bloemenzaad om uiteindelijk een stilleven uit eigen tuin te maken: Grow your own still life.
Het eerste plaatje is een kaart met een afbeelding van een bloemstilleven van Jan van Huysum (1682 -1749). Niet dat ik daar ooit van had gehoord hoor, maar 't staat er op.
Daarnaast zie je voor- en achterkant van de zaadzakjes. Beetje jammer dat ik nog tot volgend jaar moet wachten (zaaitijd april, mei juni) maar dat komt goed. En dan zal je eens zien wat een prachtig stilleven dat wordt. Schilderen kan ik natuurlijk niet, maar een foto... wacht maar!

1 opmerking:

Wieneke zei

Dat is zeker een goed gevonden reclame. De meeste dingen vind ik rommel en daar bedank ik vriendelijk voor, maar hier heb je wat aan.