Totaal aantal pageviews

zaterdag 23 maart 2013

Thérèse Desqueyroux ofwel een inhaalslag

Lang geleden op de middelbare school moest ik voor Frans (en voor monsieur Verdonk) dit boek lezen: Thérèse Desqueroux. Van Francois Mauriac (voeg zelf de cedille toe in Francois). Eén van de  boeken die ik moest lezen en waar ik niet veel van heb gesnapt. Ik was goed in Frans, dus technisch gesproken kon ik het aan, maar qua begrip... Ik heb dan ook niets van het boek onthouden dan alleen de titel en de naam van de schrijver. Nu is er echter een film en ja dan ben ik wel zo dat ik die wil zien. Natuurlijk ook omdat Audrey Tautou de hoofdrol speelt. De prachtige Audrey Tautou mag ik wel zeggen.
Thérèse doet een verstandshuwelijk met haar buurman zodat beider gebieden één groot landgoed worden. Ze voelt zich steeds minder gelukkig in dat huwelijk, ook de geboorte van hun dochter verandert daar niets aan. Dan neemt ze een drastische maatregel. Meer vertel ik er niet van, omdat anders het kleine beetje spanning dat de film kent, ook nog verloren gaat. Trouwens hoe het  precies afloopt weet ik nog steeds niet , want de laatste tien minuten heb ik geslapen. Het boek gaat ook niet meer in de herhaling. En wat Audrey Tautou betreft: ik denk dat ik lekker nog een keertje naar Amélie ga kijken!

6 opmerkingen:

Marga zei

wat erg, dit zegt me helemaal niks!

therese zei

In het filmhuis draait-ie? Op het Oostereiland. Ik heb het pas ergens gelezen.
En waarom viel je in slaap? Ht was toch geen saaie film?? Anders wil ik er ook graag heen, haha.

Juffrouw Waardvleugel zei

Ik ben ietsje achter met reageren.... Even achter de Ipad en je komt nergens meer aan toe, ook niet aan lezen.
Franse taal lezen is sowieso moeilijk vind ik. En als de film ook niet 'aansloeg' dan waag ik me er maar niet aan.
Groeten!

Bertiebo zei

@ Marga: het kan heel goed zijn dat jij dit boek niet hoefde te lezen en dat je het dus niet kán weten. Weet je nog wel dat we ook een gedicht moesten: Le Lac van Lamartine?
@ Thérèse: Ja, Oostereiland. Ik vond het wel een beetje saai en langdradig. Ik kreeg wiebelbenen, maar de rest van de zaal bleef echt heel stil zitten. Dus het lag aan mij.
@ Juffrouw W.: Ik kan de film niet echt aanraden! maar afraden ook niet.

Marga zei

ook dat weet ik niet meer!

KnutzEls zei

Weet zeker dat ik het boek ook gelezen heb, maar begrepen ho maar en onthouden waarover het gaat??????