Na het bietenverhaal moeten er natuurlijk bietjes worden gegeten. Maar ik had geen zin in 'bietjes gewoon' en dus zocht en vond ik het volgende recept. Bij AH.
Mmmmm, echt heerlijk
* 150 gram mini penne
* makreel filet (volgens het recept 260 gram pepermakreel, maar ik nam gewone makreel en ik had iets minder, voor 2 personen)
* citroen olijfolie
* 250 gram gare en geraspte bietjes
* 150 gram veldsla
* 1 el mierikswortel
* 75 ml crème fraîche
* er moest ook nog pittenmixsalade door, maar ik heb gewoon een klein handje zonnepitten erdoor gemengd.
* een beetje peper erover.
Hoe het moet ga ik niet uitleggen hoor. Pasta koken en af laten koelen en alles goed mengen. Dat is alles.
En voor de zoveelste keer ben ik AH zeer erkentelijk. Ook voor de foto, die komt ook van hun recepten allerhande.
Mmmm, lekker. Hhier staan bietjes ook weer vaker op tafel.
BeantwoordenVerwijderenMmmm, lekker. Hhier staan bietjes ook weer vaker op tafel.
BeantwoordenVerwijderenDat lijkt me heerlijk. Wij eten ook veel salades in de zomer. Vooral bij heel warme dagen is dat het beste eten.
BeantwoordenVerwijderenOh lekker hoor, die gaat hier ook op het lijstje. We zijn gek op bietjes, maar een keer bietjes-anders is wel zo fijn dan...
BeantwoordenVerwijderenFijne nieuwe week,
Liefs,
Mirjam