Totaal aantal pageviews

vrijdag 10 juli 2015

Bruiloft


We hebben een bijzondere bruiloft meegemaakt. Mijn man was gevraagd om foto's te maken en ik mocht ook een beetje meedoen. Samen waren we goed voor meer dan duizend foto's. Allemaal voor de zekerheid; als je er veel maakt zit er zeker iets goeds bij.
Kijk, bij de fototoestellen, zie je de trouwkaart van het jonge stel. Het leuke is: zo zagen ze er in het echt ook uit. Alletwee tot in de puntjes verzorgd. Origineel en mooi. En overduidelijk blij en gelukkig met elkaar.


Uiteraard heb ik Anne gevraagd of ik een foto mocht plaatsen op mijn blog. 
'Natuurlijk mag dat' zei ze enthousiast.
Tja en nu zou ik het liefst nog veel meer foto's willen plaatsen, keuze genoeg nietwaar, maar ik wil er geen misbruik van maken, dus ik doe het niet. 

Oh ja, wat was er nou zo bijzonder aan de trouwdag? Nou om te beginnen was het op zondag. Ik wist niet eens dat het kon.
Om een uur kwamen de gasten samen voor koffie, thee en bruidstaart.
Daarna was er een activiteit in de stad. Dat hield in dat alle gasten in groepjes werden ingedeeld en vervolgens een soort speurtocht deden, met vragen over het leven van het bruidspaar. 
Toen dat klaar was,  kwam weer iedereen samen voor het diner. 
En pas ná het diner werd er getrouwd. Op een mooie oud-Hoornse locatie, vlakbij de plaats waar was gegeten. Zo leuk bedacht.
De oom van de bruidegom trouwde het stel en toen dat gebeurd was, was het feest ook daar. Er kwamen dus gedurende de dag steeds meer gasten bij. Er waren er die aansloten bij het diner, er waren er die pas aansloten bij de ceremonie. Ik vond het echt apart en ook heel erg leuk!

Na een heleboel dagen prachtig weer, was er voor de bruiloftsdag code geel afgegeven. Wel toepasselijk in dit geval, gezien de kleding van bruid en bruidegom. Maar niet fijn natuurlijk.
Wat een geluk, het viel hier ontzettend mee. Toen we voor alles uit foto's gingen maken was het nog lekker weer, niet zonnig, maar wel droog. En 's middags toen we dus met z'n allen buiten waren dreigde het onweer echt los te barsten. Maar, pfff, het bleef bij een paar spetjes. Ook dat was bijzonder!

9 opmerkingen:

Katrien zei

Hee dat lijkt Anne van Vier Vandaag wel?
Misschien vergis ik me, maar gevierd werd er zeker.
Wat een originele dag zeg en code geel is inderdaad toepasselijk.
Veel geluk aan het bruidspaar.

Onlie Mie zei


Ja dat is wel heel gek dat je op zondag kan trouwen maar ze zijn vast al op voorhand op het stadhuis getrouwd toch?
Wel een heel origineel feest... onze oudste had al een heel origineel feest maar dit spant toch wel de kroon... wij hebben er weer eentje in december te gaan... er breekt een tijd van veel voorbereiden aan... wel een hele leuke en spannende tijd...Jammer dat we de andere foto's niet mogen zien want door je verhaal heb je me wel erg nieuwsgierig gemaakt! ;-)

Bertiebo zei

Ja hoor dat klopt, Katrien. Het IS Anne. Nu getrouwd met Dik, zoon van onze vrienden. Jammer genoeg blogt Anne niet meer. Maar, gokje... ze gaat ooit wel weer eens beginnen. Zo'n creatief mens, dat kan bijna niet anders.
En Kris. Nee. Je hoeft bij ons niet per se in het stadhuis te trouwen. Dit was het! Bij jullie wel?

Pippa's Hus zei

Dat klinkt als een bijzondere bruiloft. Wat leuk dat jullie daar deel van uit mochten maken.
Ze zien er prachtig uit! XX Esther

Marthy zei

Wat apart, op zondag trouwen. Zo te horen was alles apart, ik mag dat wel, leuk!
En zeker leuk dat jullie er bij mochten zijn.

Marloes Kreatief zei

Wat leuk die kleding ,blijft leuk die bruidsparen

Els04 zei

Oh tof!!!

Ingrid Orens zei

Zoiets zou in België niet lukken, op een zondag trouwen ! (Tsja, De Post werkt zelfs niet eens op een zaterdag, dus trouwen op een zondag is al helemaal ongezien hihi...)
Wat leuk dat je samen met je man de foto's mocht maken ! Met twee zie je altijd meer dan alleen en heb je veel meer kans de speciale momenten vast te leggen !

Mirjam zei

Dat klinkt zeker als een heel bijzondere bruiloft. Sanne, mijn dochter, is bruidsfotografe (onder andere) en zij maakt heel veel bruiloften mee, maar zoiets als dit heb ik haar nog nooit over horen vertellen. Wat zij heel bijzonder vond was een Chinese bruiloft, met thee-ceremonie en alles er bij...
Leuk dat jullie de foto's mochten verzorgen. Best eng, vond je niet? Je moet de juiste momenten pakken, het kan niet over...
Maar het zal vast heel erg goed gegaan zijn, als je wel duizend foto's hebt gemaakt...
Fijn weekend,
Liefs,
Mirjam