Totaal aantal pageviews

zondag 26 juli 2015

Het meisje in de trein

Het meisje in de trein, van Paula Hawkins. Wat zal ik hier nou eens van zeggen?
Het boek is alom geprezen. Het is thriller van het jaar geworden en Paula Hawkins werd in een klap beroemd.
Wereldwijd werden meer dan twee miljoen exemplaren verkocht en het boek voerde lange tijd de bestsellerslijsten aan. Een aanbeveling van Stephen King op de achterflap: 'Echt een geweldige thriller, die me bijna de hele nacht heeft wakker gehouden. De onbetrouwbare verteller is perfect gedaan'.
Dus nogmaals, wat zal ik er nou nog eens van zeggen?


Nou misschien dan toch maar dat ik het er niet helemaal mee eens ben. Het kostte me bijv. nogal moeite om 'er in te komen'.
Er wordt verteld door verschillende personen. Ik moest echt steeds terug om het te kunnen volgen. Misschien tamelijk stom, dat zou best kunnen.
Maar zo ongeveer op de helft van het boek wist ik hoe het zat. Dat is dan misschien tamelijk slim, maar echt spannend vond ik het toen niet meer. Dus dat was jammer.

Het verhaal: Rachel reist iedere dag op dezelfde tijd per trein naar haar werk. Op een bepaalde plaats in dat traject stopt de trein altijd even en daardoor kan Rachel iedere dag twee keer naar binnen kijken in de twee huizen die daar staan. Rachel is gescheiden en daar nog zeer door aangeslagen en zij heeft met haar ex in een van die huizen gewoond. Haar ex woont er nog steeds met zijn nieuwe vrouw en hun dochtertje In het andere huis woont een jong stel. Rachel noemt ze Jason en Jess en fantaseert over ze.
Rachel heeft ook nog een alcoholverlaving en er vallen al heel lang gaten in haar geheugen waardoor ze niet meer weet wat ze op bepaalde tijden heeft gedaan. En dan verdwijnt Jess. Die dus helemaal geen Jess heet, maar Megan.
Vervolgens raken al die levens met elkaar verweven en hoe het dan verder gaat en hoe het afloopt...

Ik vond het best een aardig boek hoor, prima voor in de vakantie. Maar ik begrijp absoluut niet waarom het zo ontzettend wordt opgehemeld.
En hier laat ik het bij. 


6 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

ooow okee, het staat wel op m'n lijstje maar mss toch maar wachten totdat ik het eens bij de kringloop vind hahaha.

Happy Earl Grey zei

Tja misschien uit commercieel oogpunt een bestseller. Dat gebeurd wel meer, de consument wordt op meerdere vlakken bedrogen, dus waarom niet in de boekhandel. Bedankt voor de tip.
Groetjes l

Wieneke zei

Ach, er zijn zoveel 'best aardige' boeken, maar of je ze nu moet lezen is maar de vraag. Ik kreeg onlangs 'Zusje' van Rosamund Lupton met daarbij een aanprijzing. Ik heb het natuurlijk wel tot me genomen, maar merkte dat ik het regelmatig weglegde. Niet echt boeiend, maar 'best wel aardig'. Smaken verschillen en dat is natuurlijk prima. Jouw smaak en de mijne lopen aardig gelijk op, dus ik laat dat meisje maar lekker in de trein zitten :-)

Bertiebo zei

Ja dat klopt Wieneke. Ik vond Zusje ook niks. Gelukkig had ik het van de rommel markt

Anoniem zei

Snap je opmerkingen. Ook ergens halverwege wist ik wie de dader was.
Bleek niet de enige, ook mijn buurvrouw had 'm snel door, m.a.w. niet echt een verrassend verhaal.
Trachtte ons wel op't verkeerdebeen te zetten maar lukte niet echt. Beetje overroepen.

Hanneke zei

Ik hou niet van Stephen King, dus zijn aanbeveling zegt mij niets. Er worden me regelmatig boeken aanbevolen die ik niks vind, en even vaak vind ik ze goed. Dit meisje ga ik niet kopen, maar als ik haar tegenkom, probeer ik haar. Op het moment lees ik 'Augustus' van John Williams. Het zijn allemaal brieven van veel verschillende mensen naar veel verschillende mensen en ook nog verspreid over tientallen jaren. Ik vond het lastig om erin te komen. Het begon met veel Romeins oorlogsgedoe. Verder wordt er tegen de klippen op geïntrigeerd, vreemd gegaan, getrouwd en gescheiden. Je komt een reeks bekende namen tegen, van bijvoorbeeld dichters en filosofen uit die tijd rond het begin van onze jaartelling. Uiteindelijk vind ik het boek nu boeiend.