Totaal aantal pageviews

donderdag 2 juli 2015

Noordermarkt

De Noordermarkt op maandagmorgen is altijd een prima begin van een dagje of een half dagje Amsterdam. Dit zag ik als eerste:

Niet gekocht natuurlijk, maar wel met veel plezier naar gekeken.
Heel vaak koop ik gewoon niks. Maar deze keer hadden we ineens ontzettend behoefte aan een groen vaasje. Dat komt groen is al een tijdje mijn favoriete kleur en in onze nieuwe tuin heb ik tegen het beplantingsschema in, Oostindische kers gezaaid. En die groeit en bloeit, 't is een lust voor het oog:

Van de bloemen word ik vrolijk, maar ik vind het blad ook super mooi. Hoe dan ook het is natuurlijk een ieder duidelijk dat wij dringend een groen vaasje nodig hadden al wist ik dat pas op het moment dat ik het vaasje zag:


Het ziet er misschien niet zo vreselijk groen uit, maar ter geruststelling: dat is het wel!
Verder kocht ik nog een paar oude wijnglazen zodat we in het vervolg hier ook eens allemaal uit hetzelfde soort wijnglas kunnen drinken. Wat ik had was eigenlijk maar een mengelmoesje. Van m'n moeder, van m'n schoonmoeder en van mezelf. Allemaal mooi, maar niet genoeg.
Dit zag ik ook nog. En daar sta ik dan bijna bij te kwijlen. Als ik geweten had waar ik het ding zou kunnen zetten, had ik 'm misschien wel willen kopen... Maar ik wist en weet het niet, dus niks aan de hand:Enfin, toen was het nog maar 11 uur en we hadden nog meer plannen. Wordt vervolgd.


4 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

Da's het voordeel van kortbij een grote stad te wonen... Zelfs tijdens de week heb je wel een rommelmarkt !

Anoniem zei

Oh ja altijd weer heerlijk gewoon tellopen en te kijken ,regelmatig ga ik er heen als ik een maandag vrij heb ,gelukkig kan ik op mijn fietsje heen en weer

Pippa's Hus zei

Haha, zo grappig en herkenbaar, ik had dringend een groen vaasje nodig?!?! Geweldig! XX Esther

Katrien zei

Wat je zegt, fe Noordermarkt is een leuk begin van de week/ dagje stad