Totaal aantal pageviews

zondag 19 juli 2015

Mr Holmes
Na twee films die ik niet echt geweldig vond, nu dan eentje die ik fantastisch vond: Mr. Holmes. Ik had nog nooit van de hoofdrolspeler Ian McKellen gehoord, maar vergeten zal ik hem niet. Wat een prachtige rol. Zo'n mooie kop en zo mooi gespeeld. Als dat geen Oscar wordt...
Trouwens ik werd ook een klein beetje verliefd op Roger, de jonge vriend van Mr. Holmes. Een rol van Milo Parker.
Dan nog het feit dat deze film zich afspeelt in het oude Engeland... mijn man en ik keken elkaar op een bepaald moment in de film aan en fluisterden: we moeten weer eens naar Engeland!
Na afloop hoorde ik iemand precies hetzelfde zeggen!

En nu heb ik het nog niet gehad over het verhaal:
 In 1947 woont een 93-jarige Sherlock Holmes  met zijn huishoudster (Laura Linney) en haar zoontje Roger in een afgelegen Sussex boerderijtje waar hij honingbijen houdt, in een dagboek schrijft en worstelt met zijn verminderende geheugen. Holmes is kwetsbaarder en onzekerder dan hij ooit is geweest. Hij beseft dat zijn herinneringen niet meer zijn wat ze geweest waren en probeert wanhopig om met Japanse kruiden en andere middelen zijn verstand te behouden. Maar in de nadagen van zijn leven blijft de oude speurneus nog steeds gefascineerd door een onopgeloste zaak rondom een prachtige jonge vrouw en stelt zichzelf vragen over het leven, de liefde en de grenzen van de geest om iets wel of niet zeker te weten.  (Tekst van Cinema Oostereiland)

Ik las ergens dat er zo ongeveer 200 Sherlock Holmes films zijn gemaakt. Maar dit is anders. Dit is niet het verhaal van de beroemde detective met pijp en pet. Dit is geen detective. Dit is een bijzondere film.
Een trailer dan nog even, voor de sfeer:


7 opmerkingen:

Bertiebo zei

Nou Stins, je wilde al gaan en ik heb maar een advies: Doen!

Marthy zei

Ik zou willen dat ik nú in Nederland was, dan zocht ik op internet op waar deze film draaide en ging hem vanavond heerlijk kijken met manlief.

Pippa's Hus zei

Kijk dat klinkt als een goede leuke film! Bedankt voor de tip.
Die ga ik zeker zien! XX Esther

Wieneke zei

Heee, da's Gandalf. Goeie acteur!

Livina Fluweeltje zei

Dat is een leuke tip! Ben wel benieuwd naar deze film en beelden van Engeland spreken me nog meer dan anders aan, nu ik er net ben geweest.

Céline zei

Oh deze film lijkt me wel wat.
Oppas regelen dus!

Ingrid Orens zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.