Totaal aantal pageviews

dinsdag 3 november 2015

Fotocursus

Ik wil echt graag leren om betere foto's te maken. Dus ik doe een korte fotocursus. Maar ik vind het hartstikke moeilijk, zodra allerlei begrippen aan de orde komen als ISO en diafragma en histogrammen en sluitertijd en zo nog het een en ander.

Dat duurt dan echt een tijdje voor ik dat eigen heb gemaakt. Een tijd. En het gevaar dat ik het plezier kwijt raak is dan groot. Dat was de eerste les.
De tweede les ging over compositie en dat vond ik wel heel leuk. Het ging over inleidende lijnen en horizonnen op 1/3 en perspectieven. Echt boeiend en nuttig.
En nu maar oefenen en oefenen en oefenen.

Zomaar tussendoor had ik zin in zwart-witfoto's. Doe ik eigenlijk bijna nooit en het had ook niks met de cursus te maken. Maar ik ga het zeker vaker doen.


Nog eentje dan. Pas geleden gemaakt in Amsterdam. Waar anders, hahaha.7 opmerkingen:

Wieneke zei

Zo'n fotocursus is erg goed om eens heel anders tegen de zaken aan te kijken. Je steekt er veel van op, vind ik. Ik heb ooit eens een cursus gedaan waarin structuren de hoofdrol speelden. Nog steeds kijk ik met andere (meer oplettender) ogen naar bijv. boomstammen.
Je zwartwitjes zijn goed geworden.

KnutzEls zei

Leuk zo'n cursus, je steekt er altijd wat van op. Maar al die techniek vind ik ook lastig. Maar Frits staat er toch mooi op, samen met jou. Leuk gevonden!

Marthy zei

Het blijft lastig, Bettie, dat technische gedeelte van fotograferen. Dankzij de fotoclub waar ik lid van ben begin ik er iets van te snappen. Vooral veel doen, daar leer je van. De lantaarn vind ik erg mooi.

Pippa's Hus zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Vlimbouter zei

Die laatste foto van Amsterdam is zo knap! Proficiat!

Villa Zeezicht zei

Jarenlang heb ik met veel plezier intuïtief gefotografeerd ;) Gewoon op gevoel en dat bevalt me prima! Maar nu heb ik me daar toch een leuk boekje geleend van mijn broer: "Lees dit als je topfoto's wilt maken." Het is supergoed geschreven, heel kort en overzichtelijk en wars van alle 'regels en moetens'. Het inspireert mij om toch eens te gaan experimenteren met sluitertijden, diafragma's en ISO's. Om dat daarna waarschijnlijk weer heerlijk overboord te gooien, haha! Jij veel plezier met je cursus, ik ben benieuwd wat het je brengt!!

Onliemie zei

Dat wil ik ook al zo lang, een fotografiecursus! Maar tja die eerste les waarover je het hebt die zou ik ook maar wat graag overslaan... :-) Ik denk dat ik die nooit ga snappen... Leuk dat oefenen... lukt heel goed zo te zien!