Totaal aantal pageviews

zondag 22 november 2015

Sunflower Expedition

Nou nou, wat een hoogdravende titel voor deze drie Story Tiles. Verhaaltjestegels klinkt (in mijn oren) veel leuker, maar dit terzijde.
Ik heb het al eens eerder over de Story Tiles gehad, want ik ben er erg dol op.
En nu kochten we er een tijdje geleden,zomaar drie! 


Kijk, daar heb je de eerste. 

Een vaas met zonnebloemen van Vincent van Gogh. Als schilderij heb ik echt een hekel aan die zonnebloemen. Sorry, ik vloek weer, maar het is nou eenmaal zo. Mijn ouders hadden best een goede smaak en ze hadden een paar mooie schilderijen hangen. Maar ook een reproduktie van de zonnebloemen. Van een van de zonnebloemenschilderijen moet ik eigenlijk zeggen en ik heb er altijd een hekel aan gehad. 
Maar dit tegeltje waarbij er goed gebruik wordt gemaakt van die bloemen (o.a door er aan te trekken) vind ik heel erg leuk.
Op het tweede tegeltje zie je het nog wat beter:


Lekker schommelen aan een zonnebloem. Dat lijkt me wel weer geweldig.


En de wereld verkennen vanaf een zonnebloem zou ik ook wel heel erg leuk vinden. Hoe dan ook, deze drie hangen nu bij ons en ik kijk er vanaf mijn plaats aan tafel steeds naar. Zo leuk!

En dit lees ik op de site van Story Tiles: klik
Deze tegels horen bij “The Sunflower Expedition” en zijn gemaakt in opdracht van het Van Gogh Museum Amsterdam.“The Sunflower Expedition” beschrijft een kleurrijke wereld, waar kinderen op avontuur gaan geleid door hun nieuwsgierigheid. Het ontwerp is gebaseerd op de originele “Zonnebloemen” van Van Gogh. In dit schilderij liet Van Gogh zien dat het mogelijk was een voorstelling te maken met veel varianten van één kleur zonder aan zeggingskracht en vorm in te boeten. Waar Van Gogh de uitdaging aanging met kleur vertaalt Marga van Oers, de maakster, de uitdaging in de avonturen van kinderen op expeditie.
De tegels van StoryTiles zijn van hoge kwaliteit, elke tegel wordt ambachtelijk gebakken op 830°C. De kunstwerkjes zijn dus hitte- en waterbestendig waardoor het unieke design levenslang mee gaat.

6 opmerkingen:

Wieneke zei

Wat grappig gedaan. Ja, zó vind ik die zonnebloemen wél leuk.

Bertiebo zei

Ah Wieneke, jij houdt dus ook niet van die zonnebloemen. Dat vind ik leuk!

Jolande zei

Ik hou helemaal niet van het werk van Van Gogh, dus ook niet van de zonnebloemen, maar dit vind ik dan wel weer grappig.

Marthy Berends zei

Sommige werken van Van Gogh vind ik mooi, maar ik heb nooit begrepen dat bijna iedereen wegloopt met het schilderij van de zonnebloemen. De tegeltjes zijn grappig.

Marloes Kreatief zei

hou erg van zonnebloemen vooral in een veld eigelijk .
maar deze tegeltjes vind ik erg leuk

Kitty zei

Hier nog een die niet zo weg is van VG, maar deze tegeltjes zijn zeker leuk zeg!