Totaal aantal pageviews

zondag 1 november 2015

Verjaardagskalender


Dit is het blad november van mijn Zeeuwse verjaardagskalender.
En mijn verjaardagskalender hangt in het toilet. Dat schijnt een typisch Nederlandse gewoonte te zijn, een gewoonte die in het buitenland vreemd wordt gevonden.
Als je er over nadenkt is het ook eigenlijk wel vreemd, dat je in je blote kont zit te denken aan een jarige.
Maar ja, ik heb heel mijn leven nog nooit anders meegemaakt dat zo'n kalender in het toilet.
Nodig is het bijna niet meer. Je wordt bijv. op Facebook aan verjaardagen herinnerd en met een klik op een knop feliciteer je de jarige.
Zelf stel ik een kaartje, een echt kaartje, op prijs en de mensen op mijn kalender mogen er ook een verwachten.
En dan ben ik ook nog niet snel tevreden over een kalender. Of beter gezegd, na een tijdje moet de oude gewoon vervangen worden, omdat ik dan een leukerd zie. Zoals deze. Dan zit ik weer braaf alle namen over te schrijven, indien mogelijk met het geboortejaar er achter.
Nou, dit is dus mijn nieuwste. Ik vind de teksten aardig, maar de plaatjes vind ik echt geweldig. Dat Zeeuwse stofje en die boerenknopjes die op elke plaat terug komen... Echt leuk vind ik.
In december en januari zal ik er nog wat van laten zien. Ik heb al gescand dus ik kan het niet vergeten.
En jullie? Ook een (verjaardags)kalender op het toilet?

Deze is het resultaat van een samenwerking tussen Franca de Winter, Petra van der Pool en Engel Reinhoudt

13 opmerkingen:

Katrien zei

Ja leuk!
Hier hangt mijn agenda op het toilet, schrijf ook elk jaar in december de verjaardagen over in de nieuwe jaaragenda.
Ik vraag me wel af; hoe deden ze dat dan vroeger in andere landen?

janusje zei

Hoewel geen Nederlandse hangt de verjaardagskalender hier ook op het toilet. Ik vind dat vrij evident. Je loopt er niet aan voorbij. Je zit en kijkt, maakt plannen voor een kaartje, mijmert over een cadeau. En om de paar uur word je er nog eens aan herinnerd. Hoe beter kan het?

Anoniem zei

Als ex-import-zeeuw vind ik je kalender ook super! :) Ik hoor het zo gezegd worden ook, die regel eronder :)
Kalender of niet, verjaardagen vergeet ik bijna altijd. Behalve die van de kinderen. Misschien moet ik mijn leven beteren.

nadia zei

Ook hier een kalender op het toilet, heel gewoon eigenlijk, zoals het hoort :)
Als je er eens goed over nadenkt is het inderdaad maar een gekke nederlandse gewoonte, maar wel eentje die we in stand moeten houden!

Jolande zei

Wij hebben geen kalender op het toilet :-)

Anita Willems zei

Ook hier een verjaardagskalender op het toilet, hoewel ik het net goed niet kan doen, want ik vergeet verjaardagen alsnog.

Villa Zeezicht zei

Haha, wat is-ie leuk!!! Om eerlijk te zijn had ik hem nog niet gespot, dus dank voor de tip! Ik ben benieuwd naar de overige Zeeuwse spreuken. Enne, ja... ook hier een kalender op het toilet ;)

Vlimbouter zei

Ho, maar ik weet in Vlaanderen ook wel wat verjaardagskalenders op het toilet hangen, hoor! En gelijk heb je: een echte verjaardagskaart is zoveel leuker dan een wens op Facebook.

Mirjam zei

Ja, hier hing de verjaardagskalender ook altijd op het toilet, maar sinds wij het toilet een paar jaar geleden hebben opgeknapt vond ik het zo zonde om die kalender (die ik eigenlijk ook al flink zat was) daar op te hangen. Hij hangt nu dus al bijna 3 jaar aan de kapstok.
En ja, al die mensen krijgen of een bezoekje of een kaartje.
Jouw nieuwe kalender is wel heel erg leuk hoor.
Fijne nieuwe week,
Liefs,
Mirjam

Pippa's Hus zei

Je hebt zeker een leuke verjaardagskalender, ik heb er (natuurlijk) ook eentje en ben er blij mee. Ik heb namelijk geen Facebook. XX Esther

Hanneke zei

We hebben nooit een kalender op de wc gehad. Niet iedereen zit op Facebook en wie daar wel zit, heeft niet altijd zijn/haar verjaardag openbaar vermeld staan.
Probleem?
Zeker, eigenlijk wel.
Ik vergeet veel verjaardagen.

Crafts 'n' Skills zei

Jazeker! Alleen niet zo'n leukerd als deze hoor! Bij ons de kalender der kabouters (Rien Poortvliet). Iets ander kaliber zeg maar, maar het doet zeker zijn dienst! ;o)

Marthy zei

Oh, wat is deze leuk, ga er ook naar op zoek want die van mij is zoooo saai.