Totaal aantal pageviews

maandag 18 januari 2016

Amsterdam Light Festival

Zo, het zit er weer op, het Amsterdam Light Festival. En volgend jaar ga ik zeker weer!
We begonnen met een leuke, rondvaart. Maar die deden we met erg slecht weer. Dus van mooie foto's geen sprake. Wél erg leuk om de lichtobjecten vanaf het water te kunnen zien.
We treurden niet, want we zouden ook nog een Light Walk doen.
Daar heb ik me in vergist. Ik dacht dat het een wandeling zou zijn langs alle lichtkunst. Maar het was een wandeling van 15 km door donker Amsterdam, waarbij we langs een hele boel lichtdingen kwamen, maar het doel van de wandeling was niet het Light Festival, maar gewoon een wandeling voor sportieve mensen die aan allerlei wandeltochten mee doen. Daar horen wij niet bij. Geen haar op m'n hoofd die er aan zou denken om nou 's avonds eens gezellig door Amsterdam te gaan wandelen.  Evengoed zagen we veel hoor.


We liepen de tocht uit natuurlijk en ontvingen een soort medaille en een glaasje glühwein en het was best leuk. Maar volgend jaar gaan we gewoon zelf lopen. 
Van het Light Festival als geheel heb ik genoten. Wat een creativiteit met licht. Echt bijzonder.
Waar ik ook van genoot, waren al die verlichte Amsterdamse huizen. Met deuren en kerstkransen en bovenlichten en kroonluchters die je door de ramen zag hangen. Als ik in Amsterdam ben kijk ik altijd goed uit mijn ogen. Er is veel te zien. Maar al die verlichte huizen daar lette ik eigenlijk nooit zo op. En dat was ook superleuk.


Ik zou iedereen trouwens aanraden om nog in het oude jaar te gaan. Dan hangt er echt zo'n kerstsfeer met al die versieringen. Dat is toch anders in het nieuwe jaar.

Ps: Mijn telefoon was die dag zeer tevreden over mijn stappen. Ha op 27 december 2015 vestigde ik mijn stappenrecord!

5 opmerkingen:

Onlie Mie zei

Mooi inderdaad die verlichtte deuren...en de andere lichtelementen ook natuurlijk... maar 15km stappen is toch echt wel een eind! Ik kan geloven dat je je stappenrecord had die dag! :-)

Katrien zei

Helaas weer voorbij laten gaan. Heb ik toch nog een goed voornemen bij mij zelf geconstateerd die ik hoop uit te voeren per december 2016.

Pippa's Hus zei

Van de foto's die ik bij je zie vind ik de deuren het mooist! ;-)) XX Esther

Marthy Berends zei

Ik heb er op verschillende blogs over gelezen en neem me voor er eind van dit jaar ook eens heen te gaan.

Anoniem zei

leuk verslag ik vond de deuren ook erg mooi Ook gefeliciteerd met je kleinkind ik ga je ook een tijdje volgen