Totaal aantal pageviews

zaterdag 9 januari 2016

Koffer

Toen we een keer zelf op een rommelmarkt stonden (in een poging schuur en zolder opgeruimd te krijgen), wilde ik o.a. twee oude koffers verkopen. Ze waren nog goed, maar te zacht voor in een vliegtuig. De eerste was vrij snel verkocht. De tweede bijna... toen ik opeens een ingeving kreeg. Wat zeg ik? Een briljant idee!
'Ik ga deze koffer helemaal niet verkopen, ik houd hem zelf en ik ga hem vullen met allerlei kleine speeltjes, spulletjes voor als onze kleindochter bij ons is of komt logeren'.
Als ik me goed herinner was Anna nog niet eens geboren toen ik het bedacht. Het is precies zo gegaan.
Ik vulde de koffer, met niks bijzonders, spullen die ik nog had, dingen die ik zelf op een rommelmarkt kocht.
En Anna vindt het fantastisch.
Zodra ze binnenkomt, haar jas nog aan, vraagt ze waar de koffer is. Die is altijd op zolder, maar ze vraagt het toch.
En dan moet opa hem gaan halen, tegenwoordig gaat ze zelf mee naar boven. De koffer wordt naar beneden gedragen, hij gaat open en Anna gaat beginnen. Maakt niet uit dat er allemaal dingen in zitten die ze al lang kent. Het is háár koffer en ze begint!
Ik doe er natuurlijk wel eens iets nieuws in, of iets ouds nieuw.
Anna kan hem inmiddels bijna zelf open maken. Nou? Was dat een briljant idee?

Ook als Anna 's morgens wakker wordt, gaat ze eerst even naar de koffer. Die dan natuurlijk nog dicht is, want een bijkomend voordeel is, dat 's avonds de hele handel snel is opgeruimd.
Nou? Was dat een briljant idee?

Ps.: Ik ben er nog niet uit of ik al een nieuwe koffer moet gaan maken voor Odin. En hoe zal het straks met de tweeling moeten. Allebei een koffer? Grrrr. Zo raakt ons huis nooit leeg natuurlijk. 
Ps. 2 : Is er nog iets lievers te bedenken dan een klein meisje in een Jip-en-Janneke pyjamaatje? Er zijn vast wel dingen die net zo lief zijn, dat weet ik heus wel. Maar toch...

14 opmerkingen:

Katrien zei

Elke keer is het een uitpakfeest bij opa en oma, natuurlijk is dat een briljant idee. :-)

Wieneke zei

Ik kan me herinneren, dat mijn moeder voor de bezoekende kleinkinderen een speciale grote doos had waarin van alles zat. Niet alleen speelgoed, maar ook lege wc rollen, klosjes garen, knoopjes en zo. Ze waren er heel zoet mee.

Vlimbouter zei

Dat is inderdaad een briljant idee en je kan er alle rommel op het einde van de dag perfect in opbergen.
En wat de tweeling betreft ... die hoeven niet allebei een koffer hoor. Die zijn immers van voor hun geboorte al gewend om alles netjes te delen! Mijn tweeling speelden als kind vaak samen met hetzelfde speeltje.

Kitty zei

Ik zeg het ook nog maar even: een briljant idee! :)

Marga zei

briljant idee Bettie! Ik had dat idee ook! Enne... er is nog iets lievers te bedenken: 2 kleindochters in pyjama aan onze ontbijttafel! ;)

KnutzEls zei

Leo had vroeger bij zijn oma een eugen laatje. Daar kan hij nog met weemoed aan terugdenken. En die tweeling zou ik ook maar 1 koffer geben. Uitbreiden kan dan naar believen. Of een groter huis ken...... 😃

Jolande zei

Dat was inderdaad een briljant idee die koffer!
Tja wat nu, dat is een moeilijke vraag, want straks staat je hele zolder vol met koffers hahaha
Toch zou ik, als je Odin een eigen koffer geeft, de tweeling niet samen één koffer geven, maar dan elk kleinkind een eigen koffertje bij opa en oma.
Oh wat ben ik jaloers op dit heerlijk luxe probleempje van je :-)

Mirjam zei

Heerlijk zo'n eigen speelgoedkoffer voor die kleine Anna. En straks kan Odin er ook mee spelen toch? En net wat je zegt, je ruimt het zo weer op. Heel fijn...
Ja, echt vertederend, die lieve schat in haar Jip en Janneke pyama...
Ik wens je een heel fijn weekend,
Liefs,
Mirjam

Pippa's Hus zei

Wat een ontzettend leuk idee, die ga ik onthouden. Ik wil voor mijn kleinkinderen ook zo'n koffer. O en ik vind dat Odin zijn eigen koffer moet en de tweeling straks ook....Hihi. Dan kan ik dat namelijk ook doen dan zeg ik dat het jou idee was. Ach en als het huis nooit leger word? Joh wat kan het je schelen als de kids er zo gelukkig van worden? (En oma dan dus ook!;-)) XX Esther

Anoniem zei

Dat is inderdaad een prachtig idee!
Ik weet van mijzelf van vroeger nog, toen was ik wel wat ouder, maar dat ik graag naar de zolder mocht gaan om te kijken wat er in de koffers zat!
En zeker als je speelgoed wisselt zal het een heel aantrekkelijk object blijven voor je mooie kleindochter!
Leuk dat je bij mij langskwam. Ik ga je ook volgen!

Liefs, Gerry

Marthy Berends zei

Wat een leuk idee. Ik kan me voorstellen dat Anna het iedere keer weer een verrassing vindt. Wat kun je toch intens genieten van je kleinkinderen, hè Bettie. Ik ben dankbaar dat ik dat mag meemaken.

Stins zei

Briljantueus noemen wij dat hier :-)!! Wat een lieve knuffel daar in die pyjama... Ach, anders regel je een paar kleinere koffertjes?

Els04 zei

geweldig!!!

Jolanda zei

Wat een mooie oplossing! En samen spelen is toch oke? Misschien een klein koffertje erin voor de kleintjes?