Totaal aantal pageviews

zondag 31 januari 2016

Heer en Meester

Oh lekker, op donderdagavond is er een serie terug die ik vorig jaar volgde, of misschien is het ook al langer geleden.
Hoe dan ook: tien nieuwe afleveringen van 'Heer en Meester'. Uitgezonden door Omroep Max.
Valentijn Rixtus Bentinck is de hoofdpersoon. Hij werd als kind te vondeling gelegd, maar wel met geld genoeg voor de rest van zijn leven. Hij weet eigenlijk nog steeds niets over zijn afkomst en dat is de rode draad in zijn leven en dus ook in de serie: hij is op zoek naar die afkomst. Wie was zijn moeder, waar komt hij vandaan en waarom is het zo gelopen?
Daarnaast is er in elke aflevering een ander probleem dat Valentijn (Elke dag is Valentijnsdag) als detective oplost.


En ik vind hem zo leuk, die Valentijn. Hoe hij praat, hoe hij doet, hoe hij er uit ziet.. Daan Schuurmans speelt de rol en dat doet hij erg goed vind ik.

En dan is er nog Leo, de portier van het hotel waar Valentijn woont (Hotel des Indes) en zeer gesteld op Valentijn. Die Leo is ook zo leuk met dat droge gezicht en de manier waarop hij praat. Erg deftig, tot het even niet nodig is. Dan plat Haags. Het is een rol van Hubert Fermin. Supergoed gespeeld.

Mijn eigen heer en meester kijkt trouwens ook graag mee. Allebei gingen we de eerste serie per ongeluk volgen, gewoon omdat we op dat moment alleen maar puf hadden om televisie te kijken. En tja, soms zit het mee...


Nou deze serie dus en natuurlijk 'Wie is de Mol', dat is het eigenlijk wel zo'n beetje. Oh ja, ik kijk ook naar The Island. Ik heb nog een voorraadje opgenomen programma's  (detectives) en dat is het wel zo'n beetje. Mis ik nog iets volgens jullie?

16 opmerkingen:

Anita Willems zei

Jij ook fan?! Ik kijk er ook zo graag naar en ja, die portiersrol ik erg goed!
Alleen jammer dat Suze er niet meer in speelt, die chemie tussen haar en Valentijn was zo perfect.

Bertiebo zei

Ja, ik vind het ook jammer van Suuuze. Valentijn spreekt het zo prachtig uit: Suuuze.
De nieuwe moet nog even wenne!

Willy zei

De aflevering van donderdag hebben wij dus al gemist, maar gelukkig is er uitzending gemist. Vorig jaar hebben we ook alle afleveringen gezien en genoten. Ik wist nog niet dat Suze er niet meer in speelt.
Donderdagavond is er om 22.55 uur (op NPO 2) een documentaire te zien over Astrid Lindgren, die ga ik zeker bekijken.

Bertiebo zei

Kijk dat is een goede tip. Dat wil ik ook wel zien, Willy. Ik ben een echte Lindgrenfan

Villa Zeezicht zei

Haha, hier nog een fan! En ja, die 'nieuwe' vind ik ook nog niet zo bijzonder.. en echt jammer van Suuze hoor :( Maar ik ben blij dat er een nieuwe serie gemaakt is omdat dat in eerste instantie nog niet zo vanzelfsprekend was.

Lot zei

Hé leuk nog andere volgers en en blog erover.
Ik vond het vorig jaar zo grappig, net wat anders dan andere series.

We kijken ook de tweede serie van The Legacy een Deense serie op maandagavond op 2 23.00 ongeveer.


Wie is de mol vind ik sinds een paar jaar niet meer leuk, de spelletjes zijn vaak te onbegrijpelijk voor mij.

Bertiebo zei

Oh ja, Lot. Over The Legacy hoor ik goeie berichten. Ik heb de eerste serie gemist, dus de tweede maar niet gevolgd. Maar dat kan ik altijd nog inhalen.

Miene met de vierkanter ogen zei

Heer en Meester kan me niet boeien, heb er Dvd's van, heb ze niet eens allemaal gekeken, misschien komt het nog...
Ik vind Luther fantastisch en Homeland en True Detectives seizoen 1 enz. enz. Pff we hebben Netflix en HBO. Kijk eigenlijk geen TV meer alleen nog The big Bang theory en soms een kwisje. En dan hebben we ook nog FOX, maar dat kijk ik in en uit principe niet. Zou het wel goed met ons gaan??

Rosabears zei

Dankjewel voor je bezoekje op mijn blog.
Mijn je nog iets ?
Wat ik/wij een heel leuk programma vinden is Binnenstebuiten, elke werkdag rond kwart voor 7, en op zaterdag een compilatie van de afleveringen van de afgelopen week.
Detectives kijk ik ook heel graag,aanraders zijn dus altijd welkom.
Fijne zondag.
Groetjes Marja

KnutzEls zei

Jaaaaa, Daan Schuurmans als heer en meester. De uitzending van afgopen donderdag gemist, maar die ga ik terughalen op NPO. Helemaal fan!

Pippa's Hus zei

Ik vind Daan Schuurmans ook zo leuk! XX Esther

Rubato zei

Hallo, ik heb heer en meester opgenomen. Nog niet gekeken. Maar dat komt wel. Ja detectives neem ik ook grrag op en dan kijken op een moment dat ons past. Groetjes.

Hanneke zei

Volgens ons mis je niets. Het is op het moment kommer en kwel met de tv. Naar de mol kijken we niet. Ze zijn ineens heel zuinig met de detectives. We zijn door de voorraad heen. Wel zagen we donderdag de Tiende van Tijl en het eerste deel van de serie over Jaap van Zweden.

Marthy zei

Hè verdorie, heb ik Daan afgelopen donderdag gemist. De week dan maar. Ook wij kijken naar 'Wie is de mol' en verder houden we van Britse en Zweedse detectives.

Nietzomaarzooo zei

Ja, heerlijke serie. Beetje Brits en jaren 60 a la de Wrekers en Simon Templar.

miekequilt zei

Maestro, Grey's anatomy, Binnenstebuiten en Landinwaarts. Spoorloos ( nog steeds leuk) en dokter Deen. Voor ons genoeg te zien op tv. Detectives zijn er ff helaas niet. En Daan is superleuk.