Totaal aantal pageviews

dinsdag 26 januari 2016

Huis van Eb en Vloed.

De titel en de voorplaat vind ik al aantrekkelijk. Hoewel de Engelse titel "House between Tides" nog iets beter, iets poëtischer  klinkt.
Maar het was een heerlijk boek. Jammer dat het uit is.

Het verhaal: Hetty heeft een huis geërfd, op een van de eilanden van de Hebriden. Bhalla House heet het. Hetty reist er naar toe vanuit Canada met de bedoeling er een hotel van te maken. Maar zal dat rendabel zijn? Bij inspectie worden er onder de vloer menselijke resten aangetroffen,
Het huis was oorspronkelijk van de familie Blake.Wij maken kennis met de eigenaar van het huis en van het landgoed, de kunstschilder Theo Blake en met zijn vrouw Beatrice. Met de rentmeester en diens zoon en met de pachters.Het is dan 1910. Het boek wisselt steeds tussen de belevenissen van Hetty in 2010 en de gebeurtenissen in 1910. Hetty ontdekt een heleboel geheimen, met behulp van brieven, dagboeken en schilderijen

Ik vond het moeilijk om er in te komen, waarschijnlijk door het vele schakelen en ook door de namen. In 2010 een James Cameron en in 1910 een Cameron Forbes. En nog meer Camerons en Forbsen.
Maar toen ik er eenmaal in zat vond ik het echt een geweldig boeiend boek. Het is geen thriller hoor. Maar je voelt dingen aankomen, een beetje en dan is het aan het eind toch nog verrassend hoe al die relaties in elkaar grijpen.
Ook zeer boeiend  vanwege de beschrijvingen van het eiland. Echt, ik zou er zo naar toe willen, door dit boek. Het eiland is overigens fictief, maar de Hebriden zijn er natuurlijk nog steeds.

7 opmerkingen:

Els04 zei

Ik heb het ook gelezen en geef het binnenkort weg op mijn blog. Inderdaad even inkomen maar dan is het echt indrukwekkend he!

Onlie Mie zei

Ha die Els... ik moet haar blog maar in het oog houden dan... Heb je haar "leesclub" al ontdekt?
Ik las net "het geheim van mijn man"... wat we er van vinden komt binnenkort bij Els op haar blog...ben nu begonnen in "de bibliothecaresse van auschwitz"... moet er wel nog even inkomen...
Fijne dinsdag!

Bertiebo zei

Ja zeker heb ik dat

Marthy Berends zei

Gaat op mijn lijstje!

Happy Earl Grey zei

O, je hebt mijn leesnieuwsgierigheid opgewekt. Ik ga het op mijn lijstje zetten. Lijkt mij een heerlijk boek.
Hartelijke groeten El

Vlimbouter zei

Op mijn nog te lezen-lijstje komt het ook. Lijkt me een leuk boek!

Anita Willems zei

Vandaag was ik in de bieb en als ik me niet vergis zag ik deze staan. Ook mij sprak het kaft en de titel mij aan. Ik hou Els' blog in de gaten.