Totaal aantal pageviews

zondag 24 december 2017

Kerstpakket en diner

Kijk, ik kreeg een kerstpakket, van school. Ik vind bijna niets zo leuk als het krijgen van een kerstpakket. Mijn vader kreeg er vroeger altijd eentje en mijn man later ook. Geweldig vond ik dat. Zelfs als het voornamelijk niet lekkere dingen betrof.
Juffen kregen niet vaak iets. De laatste jaren wel, maar in het begin echt helemaal niks. Ik weet nog dat ik in een van de eerste jaren dat ik werkte, verbijsterd was toen er een banketstaaf bij de koffie kwam.
En nu kreeg ik dus weer een kerstpakket en hoewel ik dat tijdens de pensioenjaren steeds kreeg, had ik er dit jaar helemaal niet aan gedacht.
Enfin, na een mooie toespraak van de directeur, werd het uitgereikt. Kijk, dit is het. In de tas, de spullen die je er naast ziet staan. Superleuk toch.
Maar dat was nog niet alles.


Op tv heb ik gekeken naar de serie 'Jonge Valken', over de hotels van de familie van der Valk en de mensen die er de tent beheren.
Allemaal familie en nageslacht van de eerste hotel-van -der Valk. 
Leuke, enthousiaste  mensen hoor en hard werken.
Ik had altijd nog het idee van de appelmoes met de kers er op en ik had nog nooit in een van der Valk restaurant gegeten, want dat idee beviel me niet.
Na het zien van de serie dacht ik 'nou misschien toch maar eens een keertje gaan kijken'.
Dat deed ik toen we een keer naar de gewone bioscoop gingen, die er naast zit, of eigenlijk is het éen complex. Het zag er goed uit. Ik wilde er wel een keertje gaan eten.

Die keer kwam sneller dan verwacht, ik werd namelijk ook nog eens uitgenodigd voor het kerst-diner van school.  Je raadt het al: bij van der Valk.
Dat had ik niet zien aankomen, het was echt onverwacht.
Ik ben vrijwilliger op mijn eigen oude school, sinds ik met pensioen ben. En ieder jaar was er wel een kerstetentje op school. Daar werd ik dan voor uitgenodigd.
Maar dan had ik ook altijd wel gewerkt, het een en ander gedaan. Dit jaar niet.
Aan het begin van het jaar ben ik nog een paar maanden geweest, tm half maart, maar daarna niet meer. Wegens gezondheidsproblemen. Op dit moment voel ik me weer vrij goed, dus in november ben ik weer begonnen. Met veel plezier overigens, want ik had het gemist.
Maar ja, dat is dus niet bepaald aanpoten geweest, dit jaar. Vandaar dat ik niet eens aan een kerst-diner had gedácht. Ik vond het zelfs een beetje gênant, die uitnodiging, maar mijn collega's verzekerden me dat daar geen reden voor was.

Nou, het was in de eerste plaats ontzettend gezellig, ik had en heb nu eenmaal superleuke collega's. Sommigen werken niet op mijn dag, dus dan is het fijn om even bij te praten.

Foto: Tripadvisor

In de tweede plaats was het ook lekker en vooral heel veel. Heel veel verschillends bedoel ik en dat varieerde van sushi en oesters tot saté en patatjes en salades , kleine hapjes, grote happen. Vlees, vis, vegetarisch. Kaas, toetjes, enfin, noem maar op.Koffie, thee, water, wijn. Overdadig. En dat is best leuk voor een keer.

Hoe dan ook, ik had een mooie middag en avond en ben me er weer eens van bewust dat ik geluk gehad heb, met de school waar ik zo lang heb gewerkt.

13 opmerkingen:

KnutzEls zei

Dat is echt superleuk.

izerina zei

Fijn,dat je weer kunt "werken". Ik merk,dat ik na al die jaren thuis zijn de feeling met pubers begin kwijt te raken.

Neeltje zei

Wat ontzettend leuk! Fijne dagen toegewenst!

pourquoi pas ??? zei

Wat leuk om mee te maken. Wat vreemd is dat toch ons gevoel dat we ergens geen recht op hebben omdat..... vul maar in. Fijn dat je genoten hebt.

Jolande zei

Wat leuk allemaal.

sjannesblog.com zei

Leuk dat ze je er nog zo bij betrekken, zeker terecht. Toen ik iemand zag fietsen met onmiskenbaar een kerstpakket,schoot het door me heen, dat ik als pensionado er nooit meer een zal krijgen, maar jij dus wel. Zal ik dan ook vrijwilliger worden?

Ferrara zei

Altijd weer verrassend zo'n pakket. In huize F. worden ze niet meer afgeleverd.
Ik heb in mijn werkzame periode het genoegen mogen smaken een paar keer dergelijke pakketten samen te stellen. Je kijkt je ogen uit bij de bedrijven met relatiegeschenken. Binnen het budget blijven viel niet altijd mee.

Floor zei

Jij bent lekker verwend, maar dat mag best eens toch?
Kerstpakketten zijn altijd een verrassing omdat je niet weer wat er in zit.
Wens je fijne kerstdagen en een gelukkig, en gezond 2018.
Groetjes,
Floor

Marthy zei

Jaren lang de kerspakketten verzorgd op mijn werk en ook het kerstdiner voor de gepensioneerden. Wat was dat altijd leuk. Ik kan me helemaal voorstellen hoe leuk het is om met elkaar aan tafel te zitten

miekequilt zei

Je boft zeker met dat leuke contact met school. En wat fijn dat je zo’n leuk kerstpakket kreeg. Sinds wij een Van der Valk om de hoek hebben, gaan we er regelmatig eten, ook met de kleinkinderen. En het is er altijd druk en het eten heerlijk.

Sjoerd zei

Ik moet helaas voor mijn werk wat vaker eten bij van der Valk. Ik moet zeggen dat dat best wel goed eten is daar.

Alet Venhuizen zei

Wat fijn om iedere zo verrast te worden!
Nog een fijne 2e kerstdag daar!

Het lieve leven... zei

Superleuk pakket en ...ik ben ook altijd dol op een Kerstpakket!!! ;)