Totaal aantal pageviews

donderdag 28 december 2017

Top drieAan het eind van het jaar vind ik het leuk om een top-drie te maken van de films die ik dit jaar zag.
Dat waren er zestien. Dat wil zeggen ik heb over zestien films een blogje gemaakt. Ik denk dat ik er nog wel een of twee meer zag, maar daar blogde ik niet over, wegens de moeite niet waard.
Niet zoveel als andere jaren heb ik het idee. Waarom weet ik ook niet.

Enfin, hier is mijn top-drie. De films die ik uitkoos, zijn (op Vele hemels... na) al uit de bioscopen verdwenen natuurlijk, maar er zijn toch heel vaak films op televisie, dus dan zou je alsnog kunnen kijken. Zo zag ik laatst in de herhaling op tv de film Philomena. En tsjonge wat was dat toch ook een mooie.

Op drie staat   'Weg van jou'
Op twee:   'Maudie'
en op een :   'Vele hemels boven de zevende'.En nu ik toch bezig ben ook maar meteen een boekentop-drie. Ik blogde dit jaar over een stuk of veertig boeken. Daar zitten ook kinderboeken bij hoor, gewoon omdat ik daar van hou.
Ik las er meer, een heleboel meer zelfs. Ongeveer het dubbele. Er zit bij mij altijd een boek in mijn tas en op diverse plaatsen in huis liggen opengeslagen boeken. Als je vraagt wat mijn grootste hobby is, dan is dat toch lezen. Altijd al zo geweest.

Hier is mijn boekentop-drie.
Op drie: van Sonja Barend: Mij zie je niet meer terug
Op twee: van Carolijn Visser: Selma
En op een: van Stefan Hertmans: De Bekeerlinge.

Bij de films was de keuze niet zo moeilijk. Bij de boeken wel. Er zijn denk ik veel meer mooie, boeiende, fantastische, prikkelende, leuke, grappige boeken dan films. Maar dat is maar een gedachte natuulijk hè.

13 opmerkingen:

Sjoerd zei

Sonja wil ik ook nog wel eens lezen, die stond in het leven...

Bertiebo zei

Ja zeker. Maar Selma ook hoor!

miekequilt zei

Van je lijstjes ken ik alleen “ Selma”. Een prachtig boek en een echte aanrader. Na handwerken is lezen mijn tweede hobby , maar ik haal jouw aantal boeken echt niet.

izerina zei

Door jouw blog kom ik mooie titels tegen. Bedankt

Petra zei

Hallo ik mis bij het lijstje van de films Lion, door jou ben ik naar die film geweest ik vond hem werkelijk fantastiesche heb hem zelfs 2 keer gezien. Bedankt voor het hele jaar delen van boeken en films. Soms zit er voor mij dus ook iets leuks bij. Groet Petra

Bertiebo zei

Ja, dat was ook een goeie, Lion. Als ik een top tien had gemaakt was-ie er zeker ingekomen.

Emie zei

Ook ik geniet altijd van jouw resencies en kan er op vertrouwen dat jouw smaak ook vaak de mijne is. Maar die aantallen...die haal ik bij lange na niet (en dat hoeft ook niet maar wat lezen betreft zou ik wel graag wat meer bij jouw aantal in de buurt willen komen).

Els04 zei

tof, merci!

mirjam kakelbont zei

Ik ben niet zo van films kijken. Het klinkt raar: maar ik verveel me heel snel.
Wanneer ik een boek lees, kun je een kanon afschieten. Dan hoor en zie ik niets.
Het boek van Sonja Barend heeft bij mij ook indruk gemaakt!
Lieve groet

Anoniem zei

Dank je wel! Ik heb er 2 bij de bieb gereserveerd, fijn om weer inspiratie te hebben.

Onliemie zei

Die Sonja Barend ga ik onthouden! Lijkt me een heel mooi boek zeker omdat ik ook heel erg fan ben van haar.

Marthy zei

Bedankt voor al je recensies, ik maak er graag en veel gebruik van.

lien zei

Wat leuk! Ik moet bekennen dat ik zelden films kijk, ik lees liever. Dus ik las afgelopen jaar 30 boeken en dat is best veel voor mij! Ik maakte ook een top 5. Altijd leuk om anderen te inspireren! Fijne jaarwisseling en een mooi en gezond 2018!