Totaal aantal pageviews

zaterdag 3 februari 2018

Dicte

Na Homeland, kozen we voor een volgende serie op Netflix en dat is Dicte.
Dicte Svendsen is een vrouw, zo rond de veertig.
Ze is pas verhuisd van Kopenhagen naar Aarhus en ze werkt als (misdaad) journalist. Ze is gescheiden maar nog goeie vrienden met haar ex-man. Hun dochter Rose, van achttien, woont bij haar.
Dicte probeert samen te werken met de politie, nl met Wagner die je hier op de foto ziet. Zo komt ze aan informatie over de misdaden die zich in haar buurt afspelen, maar ze is ook echt actief in het oplossen.
De misdaden vind ik best hoor. Maar het leukst in de serie vind ik de ontwikkelingen in Dictes persoonlijke leven.
Zo heeft ze ouders die ze niet meer ziet nadat ze op haar zestiende zwanger raakte en gedwongen werd het kind af te staan. Wegens de godsdienstige opvattingen van die ouders. Dat kind, een zoon, die ze dus niet kent, komt bij een onderzoek ineens naar voren. Dictes ex komt vlakbij wonen. Ze heeft twee vriendinnen. De ene is zwanger, maar heeft een slechte relatie en raakt een beetje verliefd op Wagner, de politieman. Hij ook op haar. De andere, Anne, krijgt een relatie met Dictes ex en Dicte zelf krijgt ook weer een relatie, met iemand van de redactie.

Nou, zo dus.
Lekker, zeer ontspannen tv kijken.
En ik vind Dicte (Iben Hjejle), zo leuk om naar te kijken. Zo'n leuke kop!!
Er zijn drie seizoenen en het zijn telkens twee afleveringen die bij elkaar horen. We zitten inmiddels al in seizoen 2. Het gaat zo langzamerhand een heel klein beetje vervelen, maar ja, ik wil toch echt weten hoe het allemaal verder gaat met al die mensen.Dus:
'Zullen we er nog eentje doen?'. 'Ja goed, doe maar'.

Nadat ik vorige week iets schreef over Homeland, kwamen er hier wat tips over andere Netflixseries. Ik noem ze maar even, misschien zijn er meer mensen in zo'n fase dat ze gewoon lekker willen kijken en verder niks.

1. Rita
2. Johan Falk
3. The Bridge
4. The Crown
5. Blacklist
6. Outlander
7. Bonusfamilje

Rita, The Bridge en The Crown heb ik al gezien. Rita was gewoon een tussendoortje, The Crown en The Bridge vond ik echt heel goed.  Aan Outlander was ik al eens begonnen en was er enthousiast over. Maar op een of andere manier is het er niet van gekomen om de hele serie te zien.
Ook onze kinderen gaven tips:

1. Sherlock
2. Mindhunter
3. The Americans
4. Mad Men
5. Outlander
6. Suits
7. Modern Family
8. The Crown

Suits zijn we aan begonnen, maar dat vonden we niks. Maakt niet uit. 
Wij kunnen nog een poosje vooruit. Er is genoeg. 
Als iemand mij een tip zou vragen, zou dat trouwens toch echt Homeland zijn. De allerbeste serie vind ik!

10 opmerkingen:

izerina zei

Het liefst kijk ik naar detectives met in elke aflevering een apart verhaal. Dat is o.a. het geval bij Arne Dahl. Dicte heb ik op DVD.

Kitty zei

Ik ben aan The Crown begonnen, we hebben Homeland de eerste serie gezien (hele akelige sfeer, maar zo boeiend! Na seizoen 1 vond ik het wel wat minder....) zijn met Breaking Bad gestopt, zo ook met Once upon a time. Rob is bezig met Narcos. En The Black list (op tv) was een topper, zo'n intrigerende man die James Spader, wauw! Maar ook daar ben ik inmiddels mee gestopt. Op een gegeven moment heb ik het meestal wel gezien met die series. The Crown vind ik tot nu toe wel heel boeiend, ben benieuwd...

Het lieve leven... zei

Ja heerlijk...Dicte! Oh ja..ik vergeet nog een kanjer te noemen...echt Bertie....zo'n mooie serie...Nobel!

sjannesblog.com zei

Wij gaan beginnen aan Homeland 6, heerlijk! Maar dank voor de tips. We kunnen nog even voort.

memvan7 zei

Wij hebben geen netflix dus of de series die ik kijk daar op staan weet ik niet.
Cardinal
Vera
Dokter Blake mysteries
True detective (eerste seizoen, tweede vond ik veel minder boeiend)
the nightmanager
Fargo

Matroos Beek zei

Ja, zalig hé. Ik zag Dicte, Rita, the Crown... welke op jouw lijstje staan. Ik verklap niks, maar the Crown vond ik top. Rita is heel leuk om er als leerkracht naar te kijken!

Mrs. T. zei

Ik vond Tyrant echt een heel fijne serie. Heb alleen de eerste reeks gezien. Hoop dat de tweede serie nog een keer op tv komt.

Sjoerd zei

Ik zal het lijstje meteen aan mijn vrouw geven...

Saralien zei

ja leuke lijstjes. Homeland was top, Dicte ook wel trouwens, toch weer heel anders. We zijn nu bezig met Rita de laatset, maar vind dat minder dan de eerste series. Ik vind het leuk om van allerlei genres door elkaar te kijken. Hoewel thrillers en scandinavisch het altijd goed doen. Casa di Papel was ook heel tof!

Onliemie zei

Wij zijn fan. The killing (scandinavische versie) is ook tof.