Totaal aantal pageviews

dinsdag 6 februari 2018

Kringloop

'Ga je mee naar de kringloop?', vroeg mijn vriendin afgelopen vrijdag.
Ze had geen betere vraag kunnen stellen, want wat had ik daar zin in, na al die dagen binnen.
En het kan weer hè. Ik kan Frits met een tamelijk gerust hart alleen thuis laten.
Dus we gingen.
Er zijn in Hoorn geloof ik wel vijf kringlopen. En allemaal vrij dicht bij elkaar.
We gingen eerst naar Noppes.
Dat vind ik de minst leuke, want te groot en heel erg netjes en duur. Voor een kringloop dan hè en op een of andere manier heb ik er nog nooit iets gevonden. Maar Noppes is natuurlijk altijd beter dan geen kringloop.
Daarna gingen we naar Dorcas en dat is mijn favoriet.Dorcas is een christelijke hulporganisatie. 
De opbrengsten van Dorcas zijn bestemd voor projecten in Oost-Europa en Afrika. Dus een Dorcas aankoop steunt een goed doel. Ha win-win, toch?

Ik vond er deze geborduurde plaat. Echt heel mooi geborduurd. In een afschuwelijke, kapotte lijst helaas. Ik heb er een tijdje naar staan te kijken, een rondje gelopen, nog eens gekeken. Ik dacht eerst dat het Marokko was, Marrakech,  vanwege de toren die je er op staat en die je op deze foto niet ziet. Maar thuisgekomen bleek dat de toren niet klopte met die in Marrakech en verder is er behalve die ezel ook niets Marrokkaans op het werk te zien. Dus het zal Zuid-Europa zijn.
Ik kocht hem. Mijn vriendin vond het niks en was verheugd dat ik hem niet zelf wilde houden. Deze is bedoeld voor een grote ezel-liefhebber.


Verder vond ik er ook nog een meisjesboekje dat ik nog niet had. Met een illustratie van Lies Veenhoven. Dat boekje houd ik natuurlijk. Die verzameling kan nog steeds worden uitgebreid. Hier zie je de verzameling: klik
Toch is het gek. Dat ik bij Noppes nooit iets vind en bij Dorcas altijd. Deze vestiging in Hoorn is er nog maar kort en dit was mijn derde bezoek. Iedere keer vond ik er iets. Er is ook een vestiging in Andijk, daar kwam ik niet heel vaak, maar ging er nooit met lege handen naar huis.
Volgende keer maar weer eens naar een van de andere winkels. 


10 opmerkingen:

Alet Venhuizen zei

Leuke onverwachte vondsten uit de kringloop.
Krijg zin om ook maar weer eens te gaan.

In de weer zei

Nou, lekker toch, even ertussenuit.

schrijfselsvanmij zei

Ik zag het borduurwerkje al hangen in je woonkamer :-)

Els04 zei

zalig he!

Sjoerd zei

Heel af en toe kom ik ook wel eens in een kringloop winkel... Wel lijkt het alsof deze steeds duurder worden.

Ineke Jonker zei

Hoi , ik ben regelmatig in kringloop met vriendin die boeken zoekt. Vaak vinden we van deze oude boekjes. Welke boekjes zoek jij voor je verzameling. Dan koop ik ze voor je.

Marthy zei

Ik ga ook altijd naar een Dorcas, in Bergambacht en ik kom altijd met iets thuis.

Ferrara zei

In Alkmaar is een kringloopboulevard, ze zitten er allemaal in dezelfde straat. Ik kocht er mooie knopen voor bijna niks en vond voor 50 eurocent een schaaltje van hetzelfde merk als ons servies. Heerlijk struinen, zo leuk.

Céline zei

In mijn dorp is er ook een kringloop. Daar heb ik wel wat gekocht: dvd's van Dora of Sesamstraat, puzzels, een weegschaaltje voor Naomi's keukentje en ook een klok met Disney prinsessen.
Helaas voor de kringloop zit ik nu in mijn koop-niets-maand.
Ik ben nog op zoek naar een koffer voor Naomi voor de vakantie, hoeft niet nieuw te zijn of dat hij dicht kan, we gaan met de auto.... Volgende maand maar eens kijken als ik de kerkboekjes wegbreng ( ik breng 1 keer per maand in een bepaalde wijk kerkboekjes rond, gewoon voor een loopje...)
Dan ben ik in de buurt en aan de wandel.

miekequilt zei

Wat een enig borduurwerk. Lijkt me een leuke kringloop, misschien als we eens naar Texel rijden even afslaan richting Hoorn.