Totaal aantal pageviews

woensdag 14 februari 2018

Three Billboards...

Frances McDormand kende ik eigenlijk alleen van naam. Ze heeft een Oscar gewonnen voor Fargo en die film heb ik niet gezien.
Daar ga ik nog verandering in brengen trouwens.
Déze film met de intrigerende titel Three Billboards outside Ebbing, Missouri, deze film zag ik wel. 
Ik vond het een hele goede film en Frances McDormand een geweldige actrice. Haar vergeet ik niet meer, dat is een ding wat zeker is.
McDormand speelt Mildred Hayes en Mildred Hayes is woedend. Aan een stuk door is ze woedend en gefrustreerd. Haar dochter is vermoord en verkracht, dat is al bijna een jaar geleden en er is nog nauwelijks iets gebeurd om de dader te vinden.
Haar woede richt zich op de commissaris Willoughby, die geliefd is in het dorp en er eigenlijk ook niet zo veel aan kan doen. Willoughby is ernstig ziek en zal binnenkort overlijden.
Mildred huurt drie borden en laat die net buiten het dorp plaatsen.
Mijn dochter, vermoord en verkracht, staat er op het eerste bord. En op het tweede: Nog steeds geen arrestaties. Op het derde bord: Hoe kan dat chief Willoughby?

Behalve dat het een spannend verhaal is, valt er ook heel wat te lachen. Het sarcasme en de venijnigheid van Mildred zorgen voor de humor. Bijvoorbeeld als ze de dorpsgeestelijke uit haar huis zet.
Ja, echt een goede film en van mij mag Mc Dormand een Oscar. Dus hier is de trailer:


7 opmerkingen:

anne zei

Goede morgen..., helemaal met je eens. Ik vond het ook een geweldige film .Fijne dag, Anne

Els04 zei

Ik ben fan!

Marthy Berends zei

Een kanjer van een film, net als de hoofrolspeelster.

Mammalien zei

Ik heb hem gezien, en eerlijk gezegd viel hij me een beetje tegen. Vanwege al die prijzen had ik een iets te hoge verwachting misschien. Heb wel wat moeiten glimlachen, maar vooral werd ik zo moe van dat boze en gefrustreerde gezicht van haar. Zit natuurlijk wel een beetje in het thema van de film, uhm, dat snap ik ook. Maar wat meer vaart en hier en daar wat meer uitgesproken emoties had ik wel prettig gevonden.

Nietzomaarzooo zei

Ken haar van Fargo en ze heeft nog steeds hetzelfde gezicht. Alleen iets ouder. Lijkt me een mooie film

Sjoerd zei

Ik heb hem helaas nog niet gezien... Maar bijna iedereen is dolenthousiast.

Ageeth Mooij zei

Je dochter verkracht en vermoord, ondenkbaar waar.