Maar eerst over een superlekker broodje dat we op de veiling aten.
Het was lunchtijd en we hadden niks mee...En dus kozen we voor 'de Langedijk'.
Het was niet moeilijk leek me en heel erg lekker.
Ik denk dat ik dit thuis gewoon eens ga maken. Je moet soms wel eens op een idee komen, niet waar?
Maar nou die andere kool. Die spitskool waar ik op had geboden en die ik had verworven.
Ik zal je zeggen dat ik nog nooit in mijn hele leven spitskool heb gemaakt. Nog nooit.
Wel gegeten hoor, mijn moeder maakte regelmatig iets met spitskool. Zij kon heel goed koken en varieerde volop.
En het was ook niet dat ik daar geen goede herinnering aan heb of het niet lekker vond, integendeel.
Tegenwoordig kookt mijn man altijd, maar ja, ik had geboden en ik vond dus ook dat ik er iets mee moest doen.
En ik had geen idee wat.
Ik wist natuurlijk wel dat ik iets zou kunnen googelen en dat deed ik al in de auto op de terugweg. Met de kool op schoot.
Het barst werkelijk van de recepten voor spitskool. Met heel veel aanwijzingen en filmpjes over hoe je zo'n ding het beste kan snijden. Heel veel verschíllende recepten, soms nogal gezocht.
Enfin, ik heb het simpel gehouden.
Ik leek mijn moeder wel. Die zei altijd als ik iets vroeg: nou een beetje van dit en dan een beetje van dat.
Ik deed er een beetje kokosmelk in, een paar eetlepels kerrie, wat spekjes en een handje rozijnen. Die rozijnen herinnerde ik me ineens van mijn moeder.
Het geheel gewokt, wat rijst er door en klaar.
De eerlijke waarheid? Het was erg lekker, echt!
13 opmerkingen:
Congrats! With cabbage... I let Ingo "roll". Actually cold enough for such a dish!
Kool en kerrie, rozijnen en spekjes, lijkt me lekker.
Vaker op het menu?
mogge Bertiebo
klinkt zeker niet verkeerd
geniet de dag
Klinkt goed.
Dat is het voornaamste, als het maar lekker was...
Ja, roerbakken, zou ik ook gekozen hebben.
Dat klinkt verdraaid goed 😋 maar, een paar EETlepels kerrie? Is dat niet een beetje veel?
Grt, Kitty
Broodje met zuurkool, dat lijkt me heerlijk. En je maakte iets lekkers van de spitskool zeg. Nou " mag" je zeker vaker koken.
Wij eten vaak spitskool en dan twee keer want ik snij hem doormidden en verpak de ene helft strak in huishoudfolie, kan je een paar dagen bewaren. De ene keer een salade en de andere roerbakken.
Klinkt best smakelijk, ik heb ook nog nooit spitskool gekocht en bereid. Alleen als het in een zak gesneden en gemengde wokgroenten zit, wil het hier nog wel eens op tafel komen.
Zo ontdek je weer eens wat. Ik gebruik spitskool regelmatig in allerlei gerechten.
Lekker hoor, spitskool met kerrie, een goede combinatie. Ik wok de spitskool ook altijd, dan blijft het lekker knapperig.
Een reactie posten