Totaal aantal pageviews

donderdag 8 december 2011

Boekenweekessay

Het lijkt wel boekenweek hier deze week. Dat komt: ik ben een stapel aan het wegwerken. Boeken die ik al een tijdje in huis heb, maar waar ik eerder niet aan toe kwam. Dit bijv. is het boekenweekessay van 2011. Ben ik dus nog op tijd. Erik Kessels is een kunstenaar die op een markt in Brussel een fotoalbum kocht. Christine Otten schreef een verhaal bij de foto's uit dat album. Dat is het eigenlijk. Het boek ziet er geweldig uit. Jammer dat ik dat niet goed kan laten zien. De foto's zijn niet gewoon op een bladzijde afgedrukt. Ze zitten er als het ware tussen of zijn heel groot. Erg mooi gedaan.

Het verhaal is verzonnen. Het gaat over een vrouw die zelf al oma is, kanker heeft en alsnog op zoek gaat naar haar biologische moeder. Die biologische moeder is de vrouw op de foto: Betty. Op de foto's is ook steeds een donkere man te zien en een poppenverzameling. Elementen genoeg voor een verhaal. Een goed verhaal!!!

Hoe erg dat zo'n album ergens op een markt terecht komt. Dat zou natuurlijk kunnen zijn doordat er geen kinderen zijn die de foto's koesteren. Het zou ook kunnen zijn dat er gewoon geen belangstelling was. Treurig, vind ik.

Je kon dit boek in de boekenweek kopen en dat heb ik dus gedaan. Ik had ook kunnen kiezen voor een luxe uitgave met een parfum erbij dat natuurlijk Good Luck heet. Dat heb ik niet gedaan, ik zie het verband ook niet.

Geen opmerkingen: