Totaal aantal pageviews

maandag 1 februari 2016

Premsela en Heymans in het Joods Historisch Museum.

Toen ik laatst een dagje weg was met Els, had zij een wandeling door Amsterdam gevonden en geprint. Lopen vanaf het C.S. naar het Muiderpoortstation. En tussendoor van alles zien. Nou hebben wij dat hele Muiderpoortstation nooit gehaald hoor. Dan hadden wij meteen aan de wandel gemoeten en dat deden we niet. We gingen eerst tamelijk lang koffie en thee drinken en bijkletsen.
Maar het was beslist een leuke wandeling, dat stuk dat we wel gelopen hebben in ieder geval. Hij voerde ook langs het Joods Historisch Museum. Een favoriet museum van mij. Vanwege de overzichtelijkheid.  Daar lunchten we en pikten meteen een aardige, kleine tentoonstelling mee. Over Max Heymans en Benno Premsela. En hun werk. Heymans in de mode natuurlijk en Premsela als vormgever. Bijv. van de Lotek lamp. En van de prachtige etalages van de Bijenkorf.

Ik heb vooral foto's gemaakt van Heymans. Ik laat er een paar zien:

Ach had ik maar zo'n doos... Eentje maar. Dan wil ik die hoed er best bij hoor

Leuk vond ik ook dit:

Het is een beertje, door Max Heymans hoogst persoonlijk gekleed in eh... ja in een echte Max Heymans. Hij maakte dat als reclame voor een Teddyberenfestival. Tijdens dat festival werd de beer geveild en de opbrengst werd gebruikt om de collecties van Max Heymans mede te financieren.
De tentoonstelling in het Joods Historisch is nog tot 16 juni te zien.

Ps: Dit alles was dus kort voor Els hartproblemen bleek te hebben. En nu is ze geopereerd en wel al weer thuis.  Echt fijn!

4 opmerkingen:

KnutzEls zei

Wat een lief blog, Bettie. Was een fijne dag. Knuffel van mij ;-)

KnutzEls zei

Wat een lief blog, Bettie. Was een fijne dag. Knuffel van mij ;-)

Mien zei

Voor ELS: voorspoedig herstel toegewenst!!

In de weer zei

Dat houd ik in gedachten voor een dagje uit. Wij hebben ook de lamp nog maar het doek is stuk. Hoorde laatst dat het los te koop is.
Hartverwarmend was de mooie kaart met het gedicht ( op gedichtendag ) dank, dank.