Totaal aantal pageviews

zondag 16 oktober 2016

Rommelmarkt

Een rommelmarkt in Middelburg is toch weer anders dan een rommelmarkt elders. Ten eerste zie je er dit:

En dat was dan alleen nog maar de achterkant van de kraam.
Op de achtergrond zie je restaurant de Huifkar. Ik bracht er in mijn Middelburgse jaren menig uurtje door.
En ook nu wilde ik er even zitten en iets drinken. Bleek dat ik helemaal niet bij de Huifkar zat. Die was er naast!
Wat ik ook leuk vond was dit, een gehaakte bh:
De verkoper grapte nog dat hij ze zelf zat te haken in zijn vrije tijd. Zijn vrouw lag helemaal in een deuk om die opmerking, maar ik kon er geen lach om krijgen.
De prijzen waren erg hoog op deze markt, dat was jammer want er waren wel leuke dingen.

Maar ja, er waren heel weinig mensen, het was een warme dag en een kraam kostte veertig euro, vertelde iemand me. Dan wil je natuurlijk wel wat verkopen, dat snap ik dan wel.

Dit blogje maakte ik al een tijdje geleden, was het even vergeten.  Het was nog net zomer. Maar ik laat het toch nog even zien, want Middelburg... We waren op de terugweg van de Zeeuwse vakantie. Ik kon bijna niet meer lopen en strompelde een beetje langs die kraampjes. En geloof me: strompelen is niet hetzelfde als struinen.
Het herinnert me er trouwens ook aan dat ik zelf ook weer eens moet gaan 'zitten' op een rommelmarkt. Spullen genoeg en de droom van een lege schuur blijft!!!

14 opmerkingen:

Jeanette Renting zei

Gelukkig dat je het laat zien, mooi toch.
En ja, een lege schuur/zolder/berging, dromen we daar niet allemaal van?!?!

miekequilt zei

Wij waren vorig jaar in Middelburg. Wat een leuke stad.
Willen we nog wel eens heen.

Vlimbouter zei

Grappig, die gehaakte BH. Ik denk wel niet dat hij ook lekker zit...

Villa Zeezicht zei

Hihi, wat leuk om ineens 'mijn' stad hier te zien ;o) Die rommelmarkt is er altijd tijdens het seizoen op maandagmiddag. Het is trouwens geen rommelmarkt, maar een 'échte' brocantemarkt. Daardoor komt het denk ik dat de prijzen wel wat hoger liggen dan op een rommelmarkt. Hier verkopen alleen handelaren, geen particulieren. Die zijn er weer 1x in de maand op de zaterdag ;o) Maar, leuke dingen vind ik hier met regelmaat, en afdingen lukt meestal ook wel!

Mirjam zei

Leuke tip Bettie, deze rommelmarkt in Middelburg met inderdaad hele speciale spullen, zoals deze hilarische BH! Wij zijn er dit voorjaar ook geweest en hebben genoten van een wandeling door de oude binnenstad en het Zeeuws Museum. En van het Ministerie van Chocola, goddelijk lekker!

Wieneke zei

Op zich wel weer lief van die mevrouw, dat ze lacht om haar man's afgezaagde grapjes. Misschien was het de tienduizendste keer dat ze het hoorde. Echte liefde noem ik dat :-)

Katrien zei

Net wat ik dacht :-)

pourquoi pas ??? zei

Haha wat Wieneke zegt dacht ik ook al. Vind dat jij ook even had moeten glimlachen, vinden die mannen leuk dat we ze "grappig"vinden. Geniet van de zondag.

izerina zei

Inderdaad meer een leuke kijkmarkt, gezien de prijzen. Toch heb ik er wel eens een koopje weggehaald.

Matroos Beek www.beekblog.com zei

Ja, Middelburg is echt de moeite. En zeker als je dit nog mag meemaken. Die BH vind ik toch heel kunstig.

Neeltje zei

Heerlijk, rommelmarkten!

Alet Venhuizen zei

Die schilderijen op de eerste foto vind ik prachtig ! Ik hou van struinen op rommelmarkten!

Marga zei

Was De Huifkar dat terras waar ik ooit met jou zat, toen je spijbelde? "Als je een man met een snor ziet, is het Maandag!" of zoiets?

Bertiebo zei

Ja gooi mijn spijbelverleden maar gewoon op tafel hoor Marga, hihi. Ik was dit van Maandag totaal vergeten. En zit nu hardop te lachen. Meneer Maandag was de tekenleraar. Wij hebben samen ook nog een spijbelverleden, weet je nog?