Totaal aantal pageviews

zaterdag 22 oktober 2016

Binchy &Pilcher &Pilcher &Lennox

Soms hè, soms heb ik zo'n zin om heerlijk weg te zakken in en met een boek dat geen enkele inspanning kost, waarin natuurlijk wel wat problemen zich voordoen, maar waar aan het eind alles is goedgekomen, zodat ik in volle tevredenheid en met een diepe zucht het boek kan dichtklappen.
Er zijn een aantal schrijvers die met hun werk dat effect op mij hebben.
Maeve Binchy bijvoorbeeld en dan vooral haar eerste boeken. En verder Rosamunde Pilcher, Judith Lennox en Robin Pilcher, de zoon van Rosamunde.
Die zal gedacht hebben 'wat mijn moeder kan, kan ik ook, een reeks bestsellers schrijven'.
En inderdaad, hij kan het.
Wat veel van die boeken gemeenschappelijk hebben is dat ze zich in Engeland afspelen. Of in Schotland.
In landhuizen of op landgoederen. 
En altijd hangen de jassen klaar bij de laarzen en de riemen van de honden; altijd wordt er thee geserveerd, bloeien er rozen in de tuin.
Nou dat is toch heerlijk op de bank, onder een dekentje en met een kopje thee. Het is ook heerlijk in bed, als je niet kunt slapen, omdat het dus geen inspanning vereist.
Dit boek van die zoon dus, is er zo eentje.
Het verhaal:

Claire is als tiener (in Schotland)  verliefd op Jonas, maar van de ene dag op de andere laat hij haar vallen zonder dat haar ooit duidelijk wordt waarom. Claire is verdrietig, gaat op reis, wordt opnieuw verliefd op Art en bouwt met hem in New York een restaurant op. Dan krijgt ze bericht dat haar zeer geliefde stiefvader een beroerte heeft gehad en met Art en hun dochter gaat ze terug naar Schotland. Ze moet dealen met haar ellendige stiefbroer en zus én met Jonas. Want er zijn allerlei plannen om het landgoed te ontwikkelen. Zowel van Art als van Jonas, die inmiddels een vertrouweling van die stiefvader is. 

Zo'n verhaal dus. Lekker hoor!

Ps: Toeval: Dit blogje maakte ik eergisteren. Gisteren las ik bij haar over dit soort boeken.  Er is zelfs een naam voor: Aga-Saga. Een term die ik meteen begreep, want bij die landhuizen en laarzen en ruige natuur en honden en clotted cream, hoort ook altijd een Agafornuis in de keuken. Altijd, ook als het er niet staat.

Ps²: Nog meer toeval: gisteren had ik een blogje over managerstaal o.a. Dat stukje had ik ook al eerder gemaakt, maar gisteren pas op publiceren gedrukt. Wil ik 's avonds de krant gaan lezen, staat er (op de voorpagina nb) een advertentie voor een boek met 'De ergste jeukwoorden op kantoor'. Getiteld: Uitrollen is het nieuwe doorpakken. Van Japke D. Bouma.  Pitchen, inkoppen, tackelen en sparren worden ook in de advertentie vermeld.

14 opmerkingen:

izerina zei

Dat in een andere wereld stappen heb ik met detectives. Er ligt een spannende te wachten en het kriebelt nu al

Pippa's Hus zei

Ik houd ook van dit soort boeken. Zo af en toe een niets aan de hand boek, op de bank met een kopje thee. Heerlijk! XX Esther

Jolande zei

Ik lees meestal alleen in bed en heb altijd stapeltjes boeken ernaast liggen.
Het liefst lees ik spannende boeken, maar die wissel ik af met het soort boeken dat je hierboven beschrijft.
Op de stapeltjes liggen nog aantal Meave Binchy en van de week kocht ik bij het Kruidvat nog een aantal van Santa Montefiore.

Neeltje zei

Toeval? Het valt je toe!

elly zei

Het hele leven hangt van toeval aan elkaar he 😉 en ik ko altijd veel te weinig aan lezen toe merk ik als ik jouw blogjes lees. Er is ook zoveel leuks. Tijd te kort.

Vlimbouter zei

Op vakantie heb ik altijd een paar van dergelijke boeken bij. Heerlijk ontspannen!

Marthy zei

Na een spannende thriller of een wat zwaarder boek vind ik dit genre heerlijk ontspannend.

Mrs. T. zei

Het zijn, vind ik, vaak heerlijke romans voor tussendoor.

Mirjam zei

Van deze schrijfsters en schrijver heb ik zo'n beetje alles al gelezen, ben nu een pil van Rosamunde Pilcher voor de derde keer aan het lezen, De Thuisreis... een droom van een boek.
Dik genieten en inderdaad helemaal de sfeer die jij beschrijft. Ik hou er van...
Fijne zondag,
liefs,
Mirjam

Els04 zei

Gezellig!

Bertiebo zei

Jaaaaah Mirjam... De thuisreis... dat was de mooiste geloof ik

Bertiebo zei

Jaaaaah Mirjam... De thuisreis... dat was de mooiste geloof ik

Bertiebo zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anita Willems zei

Ik heb maar van een ding spijt bij het ontrommelen van mijn huis: dat ik mijn boeken van Maeve Binchy weggedaan heb.
Ik zou ze toch niet herlezen, was het argument. En ook wel dat ik dacht dat ik het stadium van lichtere literatuur voorbij was, dat ik nu aan de Echte Literatuur bezig was.
Maar ik mis ze! Alleen al het bezit van de boeken mis ik!