Totaal aantal pageviews

woensdag 26 oktober 2016

Water

Zomaar een brief in de brievenbus, een brief die behalve interesse toch ook even een  klein beetje onrust bracht.

Ik vind het eigenlijk zo vanzelfsprekend dat ik hier veilig woon. Beschermd tegen het water.
Maar ik weet ook wel dat  het helemaal niet zo vanzelfsprekend is.
Nu kon ik mijn postcode invullen, las ik en dan zien hoe hoog het water bij een overstroming komt in mijn buurt.

Dat deed ik. De vraag is dan: Overstroom ik?
Het antwoord kwam snel. JA, je overstroomt met maximaal 4.5 meter.

De kans dat dit gebeurt is 10% en dat kan ook morgen zijn.

Enfin, de bovenste verdieping zou redelijk droog moeten blijven in ons geval.

Onder het kopje: Wat kun jij doen volgen dan wat tips. Zoals dat je altijd een radio op batterijen moet hebben om af te kunnen stemmen op een rampenzender. En een noodpakket. En dekens, zaklampen, kaarsen, water, lucifers. 

Hmmm, in Duitsland werd de bevolking (voor het eerst sinds de Koude oorlog) laatst ook opgeroepen om een nogal uitgebreid noodpakket in huis te hebben. Voor... ja voor wat eigenlijk. Dat werd er niet bij gezegd, al kan ik me natuurlijk heus wel wat voorstellen.
Ik heb niets gedaan, niets gehamsterd en zelfs niet overwogen om een serieus pakket samen te stellen. Bovendien, het meeste hebben we sowieso in huis.
En toch is er een heel klein beetje twijfel.  Tja...

15 opmerkingen:

KnutzEls zei

Tja,als de hemel valt.... Hier wonen we ook niet veilig, maar in berggebieden loeren weer andere gevaren. Ik word een beetje moe van al die waarschuwingen.

Het lieve leven... zei

Ziet er goed uit...de site. Overzichtelijk, gebruikersvriendelij, meteen alle info op een rijtje én onruststokend...dat niet te vergeten ;).. Wij overstromen ook...niet echt een verrassing. En wij hebben geen kans om de regio op tijd te verlaten...dat verbaast mij ook niet echt ;)
Deze site is zo'n mooi voorbeeld van Nederland...hihi, ik geloof niet dat een ander land zó van tevoren alles in wil dekken. Toch een hang naar controle misschien? Ik snap jouw onrust heel goed hoor...is toch ook logisch als je daar aan gaat denken...dat dat zou gebeuren? Ik typte ook meteen de postcode van mijn dochter in...die wonen écht pal aan zee. Zo is een mens...als je ergens onrust ruikt of leest dan wil je graag gerustgesteld worden. Ik wil verder gewoon vertrouwen dat wat komen moet gewoon komt...óók met een goed gevuld noodpakket. Het gaat zoals het gaat en zoals het bedoeld is te gaan en daarom elke dag de dag te plukken. Eigenlijk zou de overheid dáár eens een goede site over mogen maken...hihi postcode invullen en dan laten zien wat er voor moois en bijzonders in jouw omgeving is, tips om extra te genieten...mooie quotes erbij, gezond leventips! Lieve groet Petra

Jolande zei

Als je hier je huis wil verkopen, moet je aangeven of je in een overstromings gebied, mogelijk overstromingsgebied, of geen overstromingsgebied woont, daar is een site voor waarop je precies kunt zien in wat voor gebied jouw huis ligt.
Wij wonen in een mogelijk overstromingsgebied, wat geen verrassing is, want ik heb al verschillende keren een rivier voor de deur gehad i.p.v. de weg.
Gelukkig staat het huis hoger en hebben we tot nu toe alleen nog maar een beetje water in de kelder gehad.
Omdat we altijd met de auto boodschappen moeten doen beperken we dat tot 1x per week en heb ik een hele goed gevulde voorraadkast en diepvries waar ik in geval van nood wel een week of wat van kan leven.
Sinds we nu al 3 keer plotseling zonder water kwamen te zitten, waarvan 1x een paar dagen omdat er een dode duif in de watertoren lag en het water besmet was, hebben we toch maar een paar kratten water in de kelder neergezet.

Vlimbouter zei

Ach, autorijden is ook super gevaarlijk als je de ongevallen-statistieken bekijkt. En toch stappen we met zijn allen onbezorgd elke dag in onze wagen.

Neeltje zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
schrijfsels zei

Ik heb extra drinkwater in huis, voor als de waterleiding eens wordt afgesloten, en behoorlijke voorraad kaarsen. Maar niet persé als noodvoorraad.
Qua water zitten we goed op bijna 101 m hoogte 😀

Pippa's Hus zei

Ik heb ook al wel eens nagedacht over zo'n noodpakket. En ja waarom niet eigenlijk? Brood eet het niet en wie weet...XX Esther

Marthy zei

Ik ga niet eens op die site kijken. Dikke kans dat wij overstromen, wij zitten op het laagste punt van Nederland tussen twee rivieren. Ik leef nu, ga me niet druk maken over wat komt.

Ferrara zei

Twee meter zegt de website. Dat betekent dat de koelkast, vriezer en voorraadkast in ons kleine schuurtje meteen water maken. Nou ja, je moet elektra uitschakelen dus dat voorraadje gaat snel verloren. En wij maar denken dat de opgehoogde zeewering bij Petten voor 20 jaar veiligheid biedt. Zou het echt?

elly zei

Waarom zou je niet het noodzakelijke doen. Ons land heet niet voot niets Neder land. Ik loop al jaren te denken dat het niet vredmd zou zijn dat we ooit nog eens zelf watersnood vluchtelingen kunnen worden. Dat vind ik geen doemde ken maar reeele moglijkheden inschatten met een nuchter verstand en een vrolijk gezicht. 😄😅😕

Matroos Beek www.beekblog.com zei

Ja, wij overstromen ook. Maar ach, het is en blijft een heerlijk plekje tot zo lang... en er ligt een kano in de tuin...

Neeltje zei

Heb ik per ongeluk mijn reactie zelf verwijderd? Denk er zelf ook al langer over toch maar eens een noodpakket te maken. Misschien dan nu ook maar eens doen. Heb je het nooit nodig, alleen maar fijn toch!

Mrs. T. zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Inge zei

Wij wonen hoog (op bijna 100m), dus voor dat water heb ik geen angst

Marthy zei

Wij zijn heel blij met de museumjaarkaart, maar Amsterdam is voor ons een behoorlijke afstand en er is genoeg in de buurt te zien. Alhoewel, volgende week vrijdag ga ik heel wat zien met Jeanne in Amsterdam.