vrijdag 18 november 2016

Stoofappeltjes


Stoofperen ken ik al mijn hele leven, maar Stoofappeltjes... Stoofappeltjes 'Ermgard' nog wel? Tot vorig jaar wist ik van het bestaan niet af.
Je kunt ze bij ons gewoon langs de weg kopen. Dat had ik vorig jaar al eens gezien, maar ja dan ben ik aan de wandel en dan heb ik geen geld bij me. Vervolgens vergeet ik het.
Maar deze keer niet.
Ik kocht een kilo.
Het leek me iets ouderwetsch, daar houd ik van.
Je hoeft er niet veel aan te doen, de gebruiksaanwijzing staat op de zak en je ziet dat die niet lang is. 
Maar ik ben toch nog even gaan googelen en vond meerdere recepten. Onder andere een aantrekkelijke appelcrumble van Jamie. En iets met calvados.
Maar voorlopig eerst maar eens even op deze manier proberen.


Heerlijk was het. Echt waar.
En een bijkomend voordeel was dat het hele huis geurde naar appeltjes en kaneel. Zo passend bij een grauwe, grijze regendag.

Ik had nog genoeg over dus ik probeerde ook nog de apple-crumble van Jamie. Maar die was bij lange na niet zo lekker als de appeljes met alleen een beetje kaneel. Bovendien met suiker gemaakt en boter. Dus de laatste appeltjes gaan gewoon nog een keer lekker pruttelen met kaneel.  Beter voor de lijn!

13 opmerkingen:

  1. Dat lijkt me heerlijk... en de geur alleen al ...ik kan het zelfs al ruiken tot hier!
    Maar van Ermgard appeltjes hoorde ik nooit eerder. Benieuwd of die hier ook te krijgen zijn.
    Fijn weekend alvast!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lievelings eten uit mijn jeugd. Ik zoek er elke winter naar. Soms heeft de landwinkel of de bio-boer ze.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vaak is simpel gewoon beter.
    Dat zie je met de appeltjes ook maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk, ik zag ze bij de groenteman hier...gingen ook mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat aantrekkelijk. Ik kan ze bijna ruiken. Vooral het handgeschreven zakje spreekt aan. Zo lief.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker! Ik heb een Franse buurvrouw die crumblesvkan maken, ongeacht met welk fruit, waarbij je je vingers opeet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nog nooit gegeten maar het lijkt me heerlijk! Je gebruikt toch zeker wel een kaneelstokje hè? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij eten ze warm met bruine bonen en gekookte aardappels (en suddervlees). Zo lekker! Mijn man is ermee opgegroeid.
    Mijn lievelingstante heeft een hele lading voor ons gekookt en in diepvrieszakjes aangeleverd. Dan begrijp je wel waarom het mijn lievelingstante is.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heb ook nog nooit van deze appeltjes gehoord. En wat leuk/handig dat het in het recept verpakt was. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mijn moeder maakte vroeger appeltjes onder de deken, zoete appeltjes met een "deken" van custardvla, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind stoofpeertjes heerlijk. Dus deze stoofappeltjes zullen ook vast en zeker lekker zijn.

    BeantwoordenVerwijderen