Totaal aantal pageviews

woensdag 12 juli 2017

Artis

Het was een tijd geleden dat we in Artis waren. We kwamen er een tijd heel vaak, met Anna. Maar sinds de komst van de tweeling zat dat er eigenlijk niet meer in. Nu waren we in Amsterdam voor iets anders en combineerden dat met Artis.
We wilden het pas geopende,  nieuwe olifantenverblijf bekijken. We hebben er zelfs nog een bijdrage aan geleverd, vandaar.
En het is prachtig geworden echt. De olifanten hebben er alle ruimte gelukkig

Deze kleine wilde die ruimte graag ook nemen, maar werd door zijn moeder (en ik geloof zijn tante)  steeds weer tot de orde geroepen. Ze zetten er gewoon een poot voor. Dat was erg grappig om te zien. Ik vind olifanten leuk, al is de giraf mijn lievelingsdier.
Ook voor het publiek is het er veel leuker op geworden. Er is een pad dat door het water lijkt te lopen. En als de olifanten te water gaan, ben je er echt heel dicht bij. Het was behoorlijk warm, maar ze hadden blijkbaar geen zin om te zwemmen. Jammer. Maar ALS ze het doen...

Deze foto hangt bij het olifantenverblijf. Een foto van een foto dus.

...is dit wat je zult zien. Echt gaaf.
We stonden ook nog een tijdje bij de leeuwen te kijken. En de ruimte die zij hebben is echt zeer beperkt. Dat vind ik nogal zielig, maar ja, Artis is een hele oude stadsdierentuin. Toen het leeuwenverblijf werd bedacht, werd er nog niet zo erg rekening gehouden met ruimte voor de dieren.
Misschien krijgen de leeuwen nu wel de oude olifantenruimte, die is groter. Maar dat weet ik niet hoor.


Ik ken iemand, een groot dierenliefhebster, die niet naar Artis wil, vanwege de kleine ruimte die de leeuwen hebben. Zo ver gaat het bij mij niet. Maar ik hoop wel dat er iets gebeurt. Aan de andere kant, deze leeuwen zijn er aan gewend en ogen zeer tevreden.

9 opmerkingen:

Alet Venhuizen zei

Mooi om die beesten van zo dichtbij te kunnen bewonderen.
Ook al vind ik het altijd wel zielig dat ze opgesloten zitten.

Matroos Beek www.beekblog.com zei

In ieder geval krijgen deze dieren daar een optimale verzorging. Jammer van de beperkte ruimte....

miekequilt zei

Van ern lieve vriend kregen we vier kaartjes voor Artis. Gaan we natuurlijk met de kleinkinderen heen. En zeker naar de olifanten!

Marjan zei

Wat fijn voor de olifanten!

Jeanne zei

Er is in de loop der tijd gelukkig al veel verbeterd aan de verblijven. Men probeert het voor de dieren zo aangenaam mogelijk te maken ondanks hun gevangenschap. En het is voor ons de enige manier om ze van zo dichtbij te bekijken en dat is toch ook erg leuk.

Pippa's Hus zei

Ik vind het ook altijd een beetje zielig, een dierentuin. Maar je de beesten weten natuurlijk niet anders.... XX Esther

Wieneke zei

Hm ja...... Artis. Eigenlijk vind ik het driekeerniks, die grote wilde dieren in te krappe ruimtes of op zo'n treurig weitje. Het is gewoon finaal uit de tijd al worden ze dan prima verzorgd en weten ze niet beter omdat ze nooit in het wild geleefd hebben.
We kunnen de prachtigste films bekijken van deze dieren in het wild. Toen Artis opgericht werd was dat natuurlijk nog verre toekomstmuziek. Hetzelfde gevoel heb ik met circussen met dieren. Gelukkig sterft die onzin uit.

Kitty zei

Voor mij is het pure nostalgie, Artis. Nee ideaal,is het niet, maar ik ga er eerdaags graag weer heen om de nieuwe verblijven te zien. Het triestst vond ik trouwens altijd de vogelverblijven. Als er een groep de ruimte zou ,moeten hebben dan zijn het de vogels wel.

Floor zei

Ik ben er ook zo eentje hoor. Wil ook niet naar een dierentuin.
Wilde dieren horen in het wild, en niet in kleine ruimtes, hoe mooi het tegenwoordig soms ook geregeld is.
Maar voor kinderen is het wel leuk, die denken daar nog niet aan.
Hoewel... ik herinner me nog dat ik als kind in Artis was met een schoolreisje, en dat ik het verschrikkelijk vond dat die dieren (toen nog) in kooien zaten, had ze wel los willen laten.