Totaal aantal pageviews

zondag 9 juli 2017

Retour en Bourgogne

Deze film die eergisteren in premiere ging, had ik al een paar weken geleden gezien. Hij werd dus al eerder vertoond in ons filmhuis, voor de leden van de filmclub. Meestal schrijf ik er dan meteen een stukje over, als het nog vers in mijn geheugen zit, haha. Maar dat vergat ik deze keer. Misschien omdat we vooraf een glaasje wijn erbij kregen.
Pas nu ik in alle kranten recensies lees, denk ik er weer aan. Dus alsnog.

Het verhaal:
Een jonge man keert terug uit Australiƫ in zijn geboortestreek Bourgogne, omdat zijn vader op sterven ligt. Hij is vijf jaar weggeweest van huis. In die tussentijd is zijn moeder gestorven (hij kwam niet op de begrafenis), is zijn jongere broer Jeremie volwassen geworden en is zijn zus degene die de wijngaard voortzet.
De terugkomst vindt niet helemaal in harmonie plaats. De jonge broer is bijvoorbeeld heel boos dat de oudere broer Jean niet op de begrafenis was van hun moeder.  De zus Juliette heeft het best moeilijk met de wijngaard, maar ze doet het uitstekend.
Enfin, gaandeweg wordt duidelijk waarom Jean er niet was en waarom hij zijn familie in de steek liet.
En er moet natuurlijk bedacht worden hoe het nu allemaal verder moet.

Ik vond het een aardige film, niet meer en niet minder. Aardig, maar wel met prachtige beelden van de wijngaard in de verschillende seizoenen.
Ik hou daar wel van, van mooie plaatjes. dus ik grijp de gelegenheid aan om wat eigen druivenfoto's te laten zien. Niet gemaakt in Frankrijk, maar in Portugal overigens. Maar hee, een druif is een druif toch?10 opmerkingen:

Sjoerd zei

Haha, eens een druif... Zo te lezen een melige film met mooie plaatjes.

pourquoi pas ??? zei

Mijn ouders woonden in de Bourgogne. Dus misschien iets voor mij. lieve groetjes.

Marthy Berends zei

Hopelijk draait ie van het najaar in ons filmhuis.

KnutzEls zei

Hij staat hier in de planning. Zagen de trailer vorige week. En ja om de beelden alleen al. Maar tjsss, jullie zien zo'n film al voordat ie Rotterdam te zien is. Hoorn is the place to be šŸ˜

Happy Earl Grey by Elly Embregts zei

De film lijkt mij geen must als ik het zo lees. Ik hou ook wel van dit soort films hoor. Het je de The Zoo-keepers Wife aL gezien? Die vond ik aangrijpend mooi.
Groetjes El

Ferrara zei

Met de Route de Vignoble in de Bourgogne nog vers in het geheugen de recensie in Trouw met belangstelling gelezen. Vooral de extra aandacht voor het product maakte het artikel interessant.

Emie zei

Daar moeten we naar toe, de wijnboer en ik. En dan gaan we voor de druiven, dat snap je.

Villasappho Liesbeth zei

Das het eerste wat ik dacht, dat moeten mooie beelden zijn. Voor de rest trekt het verhaal me niet.

Vlimbouter zei

Het vroeg wat zoekwerk. Hier in Belgiƫ kwam de film uit onder zijn originele titel 'Ce qui nous lie'. Voorlopig moet ik ervoor naar Brussel, maar wie weet speelt hij binnenkort in een zaal dichtbij. Ik ga zeker kijken. Dank je wel voor de tip!

Onlie Mie zei

Lijkt me een heel leuke film alleen vrees ik dat ik de echtgenoot er niet mee naar toe zal krijgen. Die vindt zoiets te zeemzoet. Zo met die beelden over Frankrijk ... dat moet gewoon een beetje vakantie op zich zijn!