Totaal aantal pageviews

vrijdag 7 juli 2017

Met Anna naar het Zuiderzeemuseum

Zo leuk dat Anna nu groot genoeg is voor zo'n uitstapje. Ik vind het Zuiderzeemuseum fantastisch en met Anna is het helemaal leuk.

Het is al leuk om er met de boot naar toe te varen (vanaf het parkeerterrein). Vervolgens kun je er bijvoorbeeld vissen, nog eens varen in een roeiboot met opa, je eigen touw draaien, helpen met netten breien.
Anna kijkt rond, zegt niet veel, maar neemt alles in zich op, echt alles. Zo maar een paar dagen later, komt er dan ineens een verhaal.
Wat ze meteen vertelde toen ze thuis was, was dat ze snijbiet had gegeten. 'Bij iemand thuis mama! In het Pietendorp'.


Snijbiet. Ik geloof niet dat ik het ooit heb gegeten en ik weet zeker dat ik het nooit heb gemaakt. Maar Anna vond het lekker en ik eigenlijk ook. Uiterlijk lijkt het op spinazie, maar de smaak is anders.
Die pannetjes, ach ja, die had mijn moeder ook, heel vroeger.
De mensen in het Zuiderzeemuseum, zoals deze vrouw en de nettenbreier bijvoorbeeld, leven zich helemaal in in de tijd van hun huisje. Echt leuk is dat.

Dit museum (in Enkhuizen) is echt heel erg leuk, voor jong en oud!

14 opmerkingen:

Ageeth Mooij zei

Oh, wat leuk! Ik ga maandag met mijn tante van 71.

Bertiebo zei

Ja echt voor jong en oud. Veel plezier

Vlimbouter zei

Wat een leuk museum! Ik heb meteen opgezocht waar Enkhuizen ligt. Jammer genoeg net en beetje te ver voor een daguitstapje. Maar als we nog eens richting Friesland rijden, stoppen we er zeker.

Jeanne zei

Daar kun je je hart ophalen als je van geschiedenis houdt! Ik ben er ook wel op schoolreisje geweest, ook daarvoor is het een aanrader!

Willy zei

Hier vlakbij is het openluchtmuseum Arnhem. Mijn dochter vroeg mij of er nog één was, ik noemde Enkhuizen. Wij zijn er nog nooit geweest, maar staat op mijn wensenlijstje. Hopelijk gaat mijn dochter dan mee, want een kleinkind hebben we nog niet. Bij de mevrouw met de snijbiet zal ik dan even aan dit verhaal denken.

Willy zei

Jullie Anna lijkt zo net op Lotta uit de Kabaalstraat ;)

Sjoerd zei

Het zal inmiddels een jaar of 25 geleden zijn dat ik ook was... Als mijn kleindochter wat groter is gaan we daar zeker ook nog eens heen.

Jolande zei

Wat ontzettend leuk om dit met Anna te kunnen doen.
Ik hebnog nooit snijbiet gegeten, maar als ik het tegenkom ga ik het zeker eens proberen.

ps Je Assepoester kaart is aangekomen en ik vind hem weer prachtig.
Op Corsica heb ik helaas geen Roodkapjekaart kunnen vinden, maar wel een Assepoester en eentje van Doornroosje, ik blijf uitkijken.

Matroos Beek www.beekblog.com zei

Lijkt me inderdaad heel leuk voor jong en oud! Dat is vast genieten met zo'n knappe kleindochter!

Marthy Berends zei

Leuk om daar met Anna heen te gaan. Verleden jaar waren we met de kleinkinderen in het Openluchtmuseum Arnhem maar Enkhuizen staat ook op het programma. Met onze kinderen zijn we er weleens geweest.

AnjaM zei

Grappig! Wij zijn vandaag geweest met Jim!

Mrs. T. zei

Ja, heerlijk museum!

Bertiebo zei

En? Vonden jullie het ook zo leuk?

Pippa's Hus zei

Wat een leuk museum! Die pannetjes ook! XX Esther