Totaal aantal pageviews

zaterdag 29 juli 2017

Jongens

Tsjonge... wat een commotie over het Sire-spotje , waarin duidelijk wordt gemaakt dat jongens anders zijn dan meisjes en dus andere begeleiding nodig hebben.
Ik las erover in alle kranten en op een aantal blogs, ik hoorde erover op de radio.
De allerleukste reactie was zonder twijfel deze, van Hein de Kort in het Parool van donderdag:

Wat ik er van vind?
In het filmpje wordt gesteld dat jongens en meisjes gelijkwaardig zijn, maar niet hetzelfde.
Dat had moeten zijn: Jongens zijn gelijkwaardig, maar niet hetzelfde. Meisjes zijn gelijkwaardig maar niet hetzelfde.
Kortom: Kinderen zijn gelijkwaardig, maar niet hetzelfde.
En: Er is ruimte nodig voor KINDEREN om te ravotten, dingen te ontdekken en te ervaren. Voor alle kinderen!!!!!

10 opmerkingen:

Ageeth Mooij zei

Mijn jongste zoon van 12 is nog wel eens buiten om te voetballen. Maar de zonen van 14 en 18 nauwelijks meer, die bewegen hun rechterhand aan de muis.
Alle aandacht voor het goede is goed.

izerina zei

Jammer,dat de vraag om te mogen ravotten in een verkeerde tekst is gestopt. En nu zoveel kritiek krijgt

Griemmank zei

Het is komkommertijd, geloof ik? ;-) Gelukkig kunnen we over een maandje of twee weer over de zwarte pieten beginnen. Heeft iemand de laatste tijd nog een wolf gezien of een grote kat op de Veluwe?

Bertiebo zei

Ja en dan is natuurlijk de vraag hoe je die dan moet aanspreken. Voor het geval de piet of de kat zich gekwetst voelen. Of de wolf

Mammalien zei

Ja, ik snap je punt. Aan de andere kant: het is niet te doen om elk kind een eigen aanpak te geven en dus moet er logischerwijze hier en daar toch wel wat gegeneraliseerd worden en groepsgewijze aanpak worden gemaakt. En helaas is die tot voor kort vooral op meisjes (en hun manier van leren, niet eens zo zeer het beweeg-aspect) gericht.

Mammalien zei

Haha, Griemmank en Bertiebo, ook prima discussie! :-)

schrijfselsvanmij zei

Volgens mijn jongens hadden ze 't helemaal niet makkelijk (als jongen) op de basisschool met al die (goedwillende) juffen die vooral gecharmeerd leken van alle hardwerkende meisjes .... ;-)

Jeanne zei

Helemaal mee eens dat het om alle kinderen moet gaan. Vooral de verjuffing op de scholen, maakt de benadering soms wat eenzijdig. Het is goed dat we ons meer bewust zijn van wat kinderen nodig hebben.

Sjoerd zei

Alle kinderen moeten achter die PC uit en naar buiten, jongens en meisjes. En een mobiele telefoon niet eerder dan dat ze van de basisschool af zijn.

Happy Earl Grey by Elly Embregts zei

Ik heb mij aan het hele gedoe gestoord, Jongens zijn niet hetzelfde als meisjes en meisjes niet hetzelfde als jongens. Die commercial heeft niets met discrimenatie te maken. Alle mensen behoren gelijke rechten te hebben.
Feit is wel dat ouders hun kinderen te veel betuttelen en kinderen te weinig ruimte bieden. Laat ze risiko's nemen, in een boom klimmen en eens een sloot over springen. Lekker zandhappen en vuil worden hoort ook bij opgroeien.
Fijn weekend, groetjes El