zondag 30 juli 2017

De Courgetteman

Kijk hem staan, de Courgetteman. Ik viel op dat bloemetjespetje.
We waren op de bloemenmarkt op het Amstelveld.
Eerst een rondje bloemen kijken, altijd leuk daar.
Daarna zouden we lunchen met onze jongste zoon. Ook daar, in café Nel. (Alleen al om die naam zou ik daar naar binnen gaan).
De Courgetteman probeerde zijn courgettes te verkopen.
Drie stuks voor een euro.
Koopje natuurlijk. En het waren joekels.
We liepen dus eerst ons rondje en daarna probeerde hij het weer.
'Ik koop ze alleen als ik een foto van u mag maken', zei ik.
Dat vond hij best, want:
'Je denkt toch niet dat ik ze weer mee naar huis neem hè en als ze nou niet lekker zijn, kom dan volgende week maar terug en dan krijg je andere van me hoor'.

Maar ze waren goed, zijn courgettes.
De eerste dag aten we pasta met courgette en munt. Die was heerlijk.
De tweede dag maakte ik courgettesoep, met zalm.
Helaas was dat geen hoogtepunt.
En nu zoek ik nog iets voor de derde keer.
Wat is dat internet toch handig he. Je googelt recept, courgette en hup de recepten verschijnen, heel veel recepten.
Ik heb hierdoor best al wat kookboeken weggedaan, die zijn bijna overbodig geworden.

Pasta met courgette 

- 175 gr penne pasta
- 2 el. olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 courgette in blokjes
- 200 gram diepvrieserwtjes of doperwten 
- 1 potje groene pesto of zelf maken natuurlijk 
- 1 bosje munt, fijngesneden
- parmezaanse kaas

En verder snap je zelf wel hoe het gaat. De pasta koken. De courgette met de knoflook bakken en de erwten erbij pwarmen, dat duurt ongeveer vijf minuten. Pasta en groente vermengen en op het allerlaatst de munt er door. Tot slot de parmezaan erover raspen.  Heerlijk!

12 opmerkingen:

  1. Mmmm, lekker courgette. Dit recept kende ik niet, gauw proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke outfit! Je recept lijkt mij heerlijk. Ik hou ook van gevulde courgette: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R249298/gevulde-courgette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik maak het graag zo: plakjes courgette met wat water in de magnetron 6 min. plakjes tomaten erop en weer 6 minuten, eventueel vocht afgieten en geraspte kaas erover en nog 1 minuut.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige pet! Leuk dat je een foto kocht maken van hem. Maar wat doen courgettes toch op een bloemenmarkt? *Ü*
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het een beetje een smakeloze groente... Je moet ze echt met wat anders op smaak brengen. De foto is super, een groenteboer met een bloemenpetje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk. Ik ben ook verzot op courgette! Vooral courgettesoep is mijn specialiteit.
    Leuke pet heeft die man op.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een lgeinige pet heeft die man op, leuk inderdaad om op de foto te zetten, hij heeft er ook nog een vrolijke kop onder.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Amstelveld, heerlijke stek om even neer te strijken. Leuk petje.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De courgette man, klinkt heerlijk! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lekker , krijg gelijk zin in courgette. dunne plakken( kaasschaaf) op de bbq vind ik ook zo lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Grappig zo'n petje... Ik kom niet veel verder dan de supermarkt. Maar die pasta ga ik proberen!

    BeantwoordenVerwijderen