Totaal aantal pageviews

woensdag 6 december 2017

Simon & Garfunkel

Paul Simon zagen we vorig jaar in het echt optreden in het Ziggo Dome. Dat was prachtig.
Paul Simon & Art Garfunkel zullen nooit meer samen optreden heb ik gelezen. Ze hebben ruzie geloof ik.
Maar een concert in het Concertgebouw in Amsterdam, een concert van de Simon & Garfunkel Revival Band, dat leek ons een mooi alternatief.

Het was al feesteljk om door donker Amsterdam naar het Concertgebouw te lopen.
(Niet dat we al veel van het Light Festival zagen, dat komt nog een andere keer.)
Het Concergebouw zelf, dat vind  ik altijd indruk maken, ook nu was dat weer zo.

Nou we waren bepaald niet de enige bezoekers. Het was uitverkocht.
Allemaal mensen van onze leeftijd hadden (maanden geleden al) kaartjes gekocht voor deze voorstelling en zich er waarschijnlijk net als wij,  ontzettend op verheugd.
Mensen van onze leeftijd, iets ouder, iets jonger... Jongeren zagen we nauwelijks.
Ik ga dan altijd zitten speuren, maar er was echt maar een handvol jeugd. Nou misschien twee handen, of drie, maar dat was het dan wel.
Een meisje met haar vader zag ik en dan ga ik fantaseren wie wie nou meenam en hoe dat gegaan is.
Zouden mensen van de leeftijd van onze kinderen (36, 33, nog net 30), Simon & Garfunkel nog wel kennen. Zouden ze het waarderen, herkennen ze de muziek als ze die horen? Ik heb geen idee. Zal het eens vragen bij onze kinderen. Ik denk wel dat die de muziek herkennen, maar of ze het ook waarderen?

Hoe dan ook, daar waren ze hoor:

Ze waren niet alleen, er waren vier strijkers bij, twee gitaristen en een drummer.
En bij de eerste tonen van het allereerste nummer wist ik al dat het een mooie avond zou worden en dat had ik heel goed gezien en gehoord al zeg ik het zelf.
Ze speelden en zongen echt alle oude liedjes en in mijn hoofd kon ik alles woordelijk meezingen.
Ik heb af en toe mijn ogen dicht gedaan en dan kon ik me indenken dat de echte Simon& Garfunkel daar muziek stonden te maken.
Voor even kon ik me dat indenken.

We gaan hier thuis natuurlijk nu weer veel van die muziek draaien. Dat is een ding dat zeker is.
En dan zullen we tot de conclusie komen dat de echte muziek toch beter is. Maar dat maakt niet uit, daar waren we op voorbereid.Het ging om een soort terug in de tijd, om de muziek van S&G, niet om S&G zelf.  We hebben er van genoten. 

15 opmerkingen:

KnutzEls zei

Heerlijk is dat. Wij hebben hetzelfde met de Beatles. Er zijn alweer kaartjes gekocht voor een concert van The analogues,volgend jaar.

Vlimbouter zei

Mijn man en ik zijn ook fan van S&G. En ja hoor, onze kinderen kennen die muziek. Ze hebben ze genoeg gehoord in hun kinderjaren.

Het lieve leven... zei

Ook ik ben fan van ze...en zo'n avond lijkt mij zeker wat! Onze meiden kennen hun muziek van mij! En ze vinden het ook leuk. Wat nou zo grappig is is dat de vriend van onze tweede dochter de lp van Central Park heeft! Ik reageerde enthousiast en hij ook. 'Meesterlijk' zei hij! En hij is pas 26...dus hun muziek is gewoon goed!

miekequilt zei

Jaren geleden waren ze in Rotterdam en dat was een geweldige show.
Daarna kwamen ze naar Amsterdam , maar toen hadden ze al ruzie en was de show lang zo mooi niet. Daarom houden wij het bij de c.d’s.

Sjoerd zei

Ik denk inderdaad dat je wat ouder moet zijn om dit mooi te vinden. De meeste muziek kan ik nog wel meezingen. Sound of Silence is altijd mijn favoriete nummer geweest.

In de weer zei

Ze staan met 12 nummers in de top 2000 stemlijst, de echte Simon &. Garfunkel, dus je kunt nog je waardering laten blijken door te stemmen ;-))

Mrs. T. zei

Heerlijk zo'n uitje!

Els04 zei

Zo tof!

mirjam kakelbont zei

Heerlijk toch, zo'n muzikaal uitje? Bij de top 2000 kwam ik veel nummers tegen van Simon & Art maar ik had toch voorkeur voor anderen. Hun muziek doet me aan het Sophia kinderziekenhuis denken. Toen ik 15 was, heb ik hun LP voor m'n verjaardag gekregen en daar helemaal grijs gedraaid. Eén toon en ik ben weer terug...
Mooie muziek. Jammer dat ze ruzie hebben gekregen.

Marthy zei

Geweldige muziek en dat vinden onze kinderen ook, die zijn al weer wat ouder. Zelfs onze oudste kleinzoon, bijna 14 jaar, heeft een favoriet nummer, Mrs. Robinson. Goed opgevoed hè?

Wiwik zei

Gisteren was ik ook bij dat concert; echt genoten.

Ik ben lid van die "jeugd" (36) ik mag jullie het heugelijke nieuws brengen dat mijn generatie Simon & Garfunkel zeker kent en waardeert. Het is gewoon goeie muziek. Sterker nog, zelfs jongere jeugd (twintigers) hebben weer meer interesse in Simon & Garfunkel en kopen hun platen, heb ik uit betrouwbare bron.

Om goeie muziek te waarderen hoef je niet van een bepaalde generatie te zijn.

Bertiebo zei

Blijft toch de vraag waarom er zo weinig jeugd was. Ja natuurlijk ook met de prijs te maken hebben

Pippa's Hus zei

Ik kocht laatst een hele oude elpee van S&G. Blijft geweldig! XX Esther

Ageeth Mooij zei

Wat leuk! We draaiden bijna alleen maar Simon & Garfunkel in onze jeugdsoos van de kerk (op een grote bandrecorder).

Neeltje zei

Heerlijke muziek!