Totaal aantal pageviews

zondag 12 april 2015

Delft

Voor de derde keer was ik met een vriendin een dagje in Delft. Twee van die vriendinnen wonen vrij ver, zodat we ergens afspreken in het midden. De derde vriendin woont gelukkig vlakbij zodat we het reisje samen maakten. Maar dit terzijde.
Alle vier kwamen we tot de conclusie dat Delft een geweldig leuke stad is. Voor mij was het gisteren dus de derde keer, maar ik zou er werkelijk geen enkel probleem mee hebben om nog een dagje te gaan. Sterker nog, Frits is er nog niet zo bekend dus ik ga denk ik ook nog een keer met hem!

Kijk, dit schilderij van Vermeer is natuurlijk wereldberoemd. Gezicht op Delft heet het en Johannes Vermeer schilderde het in 1660-1661
Gisteren stonden we op de plek waar Vermeer vermoedelijk heeft gestaan toen hij het schilderij maakte.

Er is veel Vermeer te zien in Delft. Vooral in de souvenirs. Het meisje met de parel zie je werkelijk overal.
Maar Delft is ook eens studentenstad. Er zijn erg veel terrassen en winkels en kroegen. Heel veel prachtige gevelhuizen. Mooie torens. Veel torens.  Het is de stad van Willem van Oranje. Bij een vorig bezoek zag ik het graf van Willem. Deze keer hield ik het bij een grand café.


Veel blauw is er. Heel veel. Delfts blauw bedoel ik natuurlijk hè.


Wat was het een prachtige dag, afgelopen vrijdag. Dat maakt zo'n stad natuurlijk nóg veel mooier. 
En dan zag ik nog een superleuke vintagewinkel die ik wel leeg had willen kopen. Maar ik deed het niet. We zaten op een terras aan het eind van de dag en toen ben ik nog terug gegaan naar die winkel om het leukste Tomadorekje te kopen dat ik ooit zag. Daar had ik al de hele middag over getwijfeld. Dit rekje:

Het was niet eens heel erg duur, en ook vrij gaaf. Alleen de steuntjes waar de planken op rustten waren beschadigd. Toen heb ik het niet gedaan. Een kleine beschadiging is natuurlijk niet erg, maar ik was bang dat het toch wat instabiel zou worden. En nu spijt als haren op m'n hoofd natuurlijk. Want in die winkel hing het ook niet instabiel. Wat een onzin dus. Nou ja, maar eens even goed snuffelen op Marktplaats. Wie weet?

6 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

Delft wil ik al lang eens bezoeken...

En dat Tomadorekje, meisje toch, had-het-toch-maar-gekocht !! Ik kan me voorstellen dat je nu spijt hebt (zou ik ook hebben, als ik het voor een schappelijke prijs liet liggen...)

Els04 zei

Mooi dat blauw!!!

Hanneke zei

In Delft heb ik nog even gewoond, na ons trouwen.

Kitty zei

Zo'n rekje had ik vroeger vol staan met pocketboeken :)

Anoniem zei

Ik ga dit weekend naar Delft, gek op vintage. Hoe heet die winkel van het rekje?

Deb zei

En meer leuke adresjes in Delft natuurlijk ook welkom😃