Totaal aantal pageviews

woensdag 8 april 2015

The (second) best Exotic Marigold Hotel

Deze film had ik helemaal gemist in de bioscoop. Maar toen hij een paar weken geleden op televisie was, heb ik hem opgenomen. Deze week kwam namelijk deel twee getiteld The second best Exotic Marigold Hotel, in de bioscoop en het leek me handig om eerst deel een gezien te hebben.
Een film met een sterrencast, met namelijk Maggie Smith en Judi Dench.
Het verhaal: Een groep bejaarde mensen (Britten, dat maakt het leuker) wil de oude dag door gaan brengen in een heerlijk hotel in het warme India. Dat valt een tikkeltje tegen, het heerlijke hotel blijkt een bouwval. Maar wel onder leiding van een leuke Indiër die er iets van wil maken. Ze leren elkaar goed kennen.
Ik vond het een leuke film. We zaten lekker in ons eigen huis te kijken en genoten ervan.
De volgende dag gingen we naar het filmhuis voor deel 2. Dezelfde cast, met Richard Gere er nog aan toe gevoegd.

De inleider in ons Filmhuis sprak van een hartverwarmende film en ze zei ook dat het heel goed mogelijk was om alleen deel twee te bekijken. Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind beslist dat je deel een gezien moet hebben!
Kijk en mij maakt het verder echt niet uit dat de film overal werd afgekraakt en als een slap aftreksel van de eerste film wordt gezien.
Ik bedoel Richard Gere was ruim in beeld. Dus... waar hebben we het dan nog over?
Het was wel voortborduren op het succes van de eerste film hoor, daar hebben de recensenten gelijk ik. Maar ik vond het niet erg en ik vond het nog steeds een leuke film. Geen scheurtje vijf, dat niet. Wel leuk! En met name Maggie Smith was erg grappig en op het laatst ook nog wel ontroerend eigenlijk.
Trouwens feel-good films. Ik houd er van!


6 opmerkingen:

KnutzEls zei

En welke film zagen wij gisteten? Juist, the second best Marigold hotel! Leuke film, geen topper maar amusant.

KnutzEls zei

En welke film zagen wij gisteten? Juist, the second best Marigold hotel! Leuke film, geen topper maar amusant.

Wieneke zei

Whahaha, inderdaad, waar hebben we het dan nog over? Ik wist niet meer wie mij het boek De haas met de amberkleurige ogen had getipt, maar dat was jij (zei Els). Goeie tip, hoor, ik heb er een logje aan gewijd.

Bertiebo zei

Dat heb ik gelezen Wieneke. Ik vind het altijd leuk als iemand een door mij geprezen boek ook waardeert

Ingrid Orens zei

Deel 1 heb ik ook gezien, en vond 'm echt goed :-) ! Ik wist zelfs niet dat er een tweede gemaakt was (wij zijn niet echt cinema-gangers...), maar als "de Richard" erin meespeelt... Dat wordt DVDtje kijken van zodra hij wordt uitgebracht in verkoop ;-))) !

Bertiebo zei

Hahaha "De Richard"... Ja dat is er maar een!