Totaal aantal pageviews

donderdag 16 april 2015

Heilbrons Hel

Het verhaal:
Cor Heilbron is een groot zakenman, topman van het bedrijf B4You. Hij gaat bijna afscheid nemen en zal daarna hoogleraar worden en een flink aantal commissariaten nemen.
En dan wordt hij verdacht van handelen met voorkennis, het wegsluizen van geld naar een Zwitserse bankrekening. Er is geen bewijs. Maar het gaat toch fout met zijn ambities.
De andere hoofdrolspelers, een journaliste die contact heeft met Heilbron, de officier van justitie die met zijn hoofd bij privézaken is, de ernstig zieke vrouw van Heilbron, we leren ze allemaal kennen in deze roman die leest als een thriller. 
Het is eigenlijk voor het eerst dat ik een roman las over de financiële wereld, een wereld die heel ver van mij verwijderd is en waar ik eigenlijk nauwelijks iets van af weet. En behalve spannend vond ik het ook wel interessant, al denk ik niet nu op de hoogte te zijn van hoe het in die wereld gaat.
Was er niet met Cor Boonstra iets dergelijks aan de hand? Ik weet het niet meer, dat is ook al weer zo lang geleden, maar ik dacht wel de hele tijd aan Boonstra. 
Hoe dan ook, ik had een slapeloze nacht en las het boek in die nacht uit. Achter elkaar!

Geen opmerkingen: