Totaal aantal pageviews

donderdag 9 april 2015

Lappendeken

Dit is het lappendekentje dat mijn moeder zestig jaar geleden voor mijn poppen maakte. Het past precies in de poppenwieg en  is nog helemaal goed, ook de achterkant, gemaakt van grijze flanel. Alleen dit ene blokje is gewoon vergaan. Niet zo gek natuurlijk, maar wel heel erg jammer.
En als ik nou handig was, zou ik er wat aan doen. Maar ja, ik ben nou eenmaal niet zo handig. Dus ik denk dat ik het maar gewoon zo laat.
Normaal ben ik tamelijk rigoureus als het gaat om weggooien van kapotte dingen. Maar in dit geval...
Dat komt omdat ik opeens oog krijg voor de schattige lapjes die mijn moeder gebruikte. Ik zou zo graag willen weten hoe ze aan die lapjes is gekomen. Jurken, bloesjes van haarzelf en vast ook jurkjes die mijn moeder voor mij naaide. En ik zie ook een paar duidelijke overhemdstofjes.

Ik heb alle kans gehad om het haar te vragen, ook onze dochter speelde met dit dekentje en toen was mijn moeder nog prima bij de tijd. Maar toen interesseerde het me niet. Jammer.


9 opmerkingen:

KnutzEls zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
KnutzEls zei

Kom naar Rotterdam en neem het mee, dan probeer ik het te repareren. Deal?

Marloeskreatief zei

Oh bertie daar hoef je niet extra handig voor te zijn ,zou wel een oud lapje uit een blouse of overhemd er voor gebruiken ,gaat je lukken .

Ingrid Orens zei

Zo'n leuk dekentje, met zo'n mooi verleden eraan - ik zou zeggen, probeer het toch te maken !! Dan kan het nog een paar generaties meegaan... wie weet kan Anna dan later er met hetzelfde gevoel als jij nu naar kijken...

Hanneke zei

Ik weet zeker dat jij dit best zou kunnen repareren. Ik zou het kunnen en jij, knutselaar en handwerkster, dus zeker weten ook.

Katrien zei

O wat een super dekentje ♥.
Ik snap wel hoe zoiets gaat hoor, de waardering die later komt.

Bertiebo zei

Els , je bent een schat. Ik kom graag naar Rotterdam, maar niet met het dekentje. Aangespoord door Marloes, Ingrid en Hanneke, ga ik het misschien toch maar eens zelf proberen. Het is toch ook eigenlijk te gek voor woorden, op het gênante af.

Katrien zei

O wat een super dekentje ♥.
Ik snap wel hoe zoiets gaat hoor, de waardering die later komt.

Marloeskreatief zei

Ja heel goed bertie je kan het ,je kleindochter kan er dan weer mee spelen ,leuk toch,
,ik dacht al dat je er wel over zou gaan denken ,....ha ha en ik kwam nog even kijken of je had gereageerd....