Totaal aantal pageviews

vrijdag 17 april 2015

Museum Gouda: Uitgelezen

Een leuke tentoonstelling daar in Gouda in Museum Gouda. Eigenlijk staat het op hun site heel duidelijk, dus als je belangstelling hebt, moet je gewoon even klikken, hier
Dan kan ik volstaan met een paar schilderijen te laten zien die ik echt mooi vind:

De Court Onderwater, door Gerrit van Blaaderen


Lezend naakt (Sjaantje van Ingen) van Isaac Israels

Meisje lezend op een divan, ook van Isaac Israels

Op de duinen in Zandvoort, Ferdinand Hart Nibbrig.Ik wijs nog even tot slot op de boeken van Stefan Bollmann: Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk. Daarin vind je allerlei schilderijen en foto's van lezende vrouwen. Echt leuk om eens in te kijken.
Ik ga nu eens even kijken of deze schilderijen er in staan.

5 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk :-)
Ik heb er al van gehoord, van dat boek, maar nog niet gezien...

Zouden wij echt gevaarlijk zijn ? ;-)))

Madelief Weideveld zei

Oooo...jarenlang (al een jaar of 25 denk ik) spaar ik kaarten van lezende en schrijvende vrouwen. leuk dit!!Dank je,
Madelief

Katrien zei

Al eerder heb je mij attent gemaakt op het boek, ineens zie ik dit soort afbeeldingen vaker en kan ze ook zeer waarderen!

Anita Willems zei

Toen ik je logje las wilde ik meteen afreizen naar deze tentoonstelling! Net als Madelief spaar ik al een paar jaar ansichten van lezende vrouwen, ik herkende al een paar schilderijen.
Wat zou het leuk zijn om die schilderijen in het echt te zien!
Helaas denk ik niet dat het er van komt, de agenda is te vol en de portemonnee te leeg. Misschien heb ik mazzel en wordt de tentoonstelling verlengd, dan zou het nog kunnen.

Ik schreef eens en stukje over mijn verzameling ansichten en het boek. http://anitasdagboek.blogspot.nl/2014/09/vrouwen-die-lezen-zijn-gevaarlijk.html

Erik Houwer zei

Hallo Anita,
de tentoonstelling Uitgelezen wordt niet verlengd en eindigt 17 mei. Het schilderij van Israels (zie afbeelding) en ook De Gezusters- lezend van Willem Bastiaan Tholen, behoren tot de vaste collectie van Museum Gouda. Israels is momenteel te zien in de tentoonstelling: van Michel tot Israels. Tot en met het einde van 2015. Ook leuk.
Erik Houwer