Totaal aantal pageviews

zondag 21 februari 2016

Babyshower

Zwaar vind ik het hoor, zo'n tweelingzwangerschap. Aan het eind. Ik heb zelf drie kinderen gekregen en we heb inmiddels twee kleinkinderen. Ik bedoel ik ben best wat gewend.
Maar dit is echt pittig en behalve zwaar ook extra spannend, vind ik.
Tot nu toe gaat het heel goed. De tweeling groeit goed en 'zit'  nog steeds. Dat is mooi, hoe langer hoe beter.  Voor de kinderen.
Dat dochter het af en toe goed zat is en moe en vaak moet zitten of liggen, is te begrijpen. Ze doet het uitstekend hoor, ik ben hartstikke trots op haar.
Vorige week was ze jarig, maar van een verjaardag vieren zou niet echt sprake zijn. Te druk, te moe.
Wij zouden eigenlijk het enige bezoek zijn die dag. En dan zouden we blijven tot ze, aan het eind van de middag, met haar man, even iets leuks zou gaan doen.

Mijn dochter had geen flauw idee dat er iets heel anders te gebeuren stond.
's Middags om drie uur zouden haar vriendinnen, schoonmoeder en schoonzussen namelijk verzamelen vlak bij haar huis en dan zou er een babyshower beginnen.

Als je mij een maand geleden had gevraagd naar mijn mening over een babyshower, dan had ik beslist negatief gereageerd. Weer zo een Amerikaans iets, net als Valentijn en veel te druk en een hoop gedoe en....
Maar het was toch zo superleuk, dat ik zelfs mijn gedachten terugneem. Echt!
Op initiatief van schoonzoon trouwens die vond dat er toch iets moest gebeuren, was er door vriendin éen een app in het leven geroepen voor die vriendinnen, voor moeders en voor schoonzussen en dat alleen al was zo leuk. 
Oh, ik maak dit. Dan neem ik dat mee. Heeft er iemand aan slingers gedacht. Ja en champagne zonder alcohol. Doen we allemaal een cadeautje of doen we een bijdrage in een spaarvarken.
Enfin, om drie uur hoorden we gezang en daar kwamen ze hoor. Met z'n allen. In optocht. Dochter wist echt niet wat haar overkwam. 
Binnen de kortste keren hingen er slingers. Was de tafel gedekt met van alles en nog wat. Chocoladetaart, appeltaart, thee,  heerlijke hartige hapjes, noem maar op. En die champagne dus, mét glazen erbij en bowl en appelsap.


Die cupcakes!, speciaal voor de gelegenheid gemaakt door een vriendin van een schoonzus

Iedereen zat gezellig te praten en te snoepen, de kamer voor de baby's werd geshowd. Er werd een kwis gedaan met feitjes en weetjes over tweelingen. Iedereen had een babyfoto ingeleverd en dochter moest die foto's herkennen. In de kikkerprins die op tafel staat had iedereen een bijdrage gedaan, zodat er nog iets leuks voor de baby's kan worden gekocht of/en voor de moeder.

Dat was het, het was echt geweldig leuk.
En zo rond half zes was alles met dezelfde vaart en energie weer afgewassen,  opgeruimd en bleef de herinnering aan een prachtige middag. Nagenieten doet onze dochter nog steeds! Het was echt bijzonder.

Voor de gelegenheid getooid met de pruik van de kwismaster ...

...was er trouwens nog eentje die volop genoot!

14 opmerkingen:

miekequilt zei

Ook ik wist een paar jaar geleden niet wat het was. Maar wat vond ik het leuk toen mijn dochter zo verrast werd. En toen later schoondochter zo verrast werd, vond ik het weer geweldig. Voor jou als moeder ook heel speciaal, om te zien dat je dochter zo verrast en verwend werd. Sterkte met de laatste loodjes. En zeker ook voor je dochter.

KnutzEls zei

Wat leuk! Dacht altijd dat zoiets na de geboorte wordt gehouden om de baby(s) te showen. Het ziet er prachtig uit. Sterkte voor moeder, vader en grootouders.

Onliemie zei

GEweldiG! Wat een topnamiddag moet dat geweest zijn! En de cupcakes met de tweeling op is helemaal de max! Felicitaties aan je dochter trouwens!

Wieneke zei

Het leukste vind ik nog dat ze van te voren echt overal aan gedacht hebben en ook alles hebben opgeruimd. Prachtige actie!

Jolande zei

Dat klinkt allemaal heel leuk en gezellig.

pourquoi pas ??? zei

Oh wat klinkt dit leuk, ik wil ook een babyshower.

vervlogen dagen zei

Wat heerlijk om zo verwend te worden.

Marthy zei

Wat leuk en lief gedaan. Ik dacht net als Els dat zoiets na de geboorte gedaan werd. Maar het maakt ook eigenlijk niet uit, een leuk feestje voor moeder en aanstaande tweeling.

Ageeth Mooij zei

Mijn man maakte dat ruim 25 jaar geleden een keer mee in de VS en ik vond dat wat typisch. Maar op deze manier is het geweldig. Je dochter heeft er geen stress en gedoe van en staat in het middelpunt. Fijn om te lezen!
De cakejes zijn zo lief versierd.

Marloeskreatief zei

Wat een verassing ,eerlojk gezegd dacht ik er ook zo over maar is toch een blije dag

Els04 zei

hoe tof!!!

Villa Zeezicht zei

Wat ontzettend lief van iedereen! Vooral ook om de moeder-in-spe te verrassen met een opgeruimd huis na afloop ;o)

Pippa's Hus zei

Wat een fijne verrassing voor jou dochter! Nu kan ze er hopelijk nog even tegen. XX Esther

Tartelette Maison zei

Heerlijk! En wat een prachtige cupcakes. Dat hebben jullie toch weer gehad hé.