Totaal aantal pageviews

donderdag 25 februari 2016

Twee boeken

Voor de boekenclub van Els las ik twee boeken. Nou ja, ik las ze natuurlijk niet voor de boekenclub, maar voor mezelf. Maar het is wel fijn om op titels te worden gewezen, te lezen en achteraf te zien wat anderen er van vonden.
Je ziet de omslagen:

Van het eerste boek is de naam van de schrijfster weggevallen. Dat was Anna Gavalda. Vind ik niet zo erg, want het was geen boek voor mij. In het begin had ik niet begrepen dat het twee verschillende verhalen zijn en dus zat ik in het tweede verhaal steeds maar te bedenken wat de verbinding was. Die was er niet.Hoogst irritant.
Het zijn verhalen over twee jonge mensen en ik dacht op een gegeven moment ook dat ik er gewoon te oud voor was. Maar ja, ik lees vrij veel en niet altijd over oudjes, dus dat klopte niet.
Al met al: ik vond er niet veel aan.
Wel moet ik zeggen dat,  als het mijn boek was geweest, ik bepaalde zinnen zou hebben onderstreept. Om nog eens terug te lezen.
Maar toch is de schrijfstijl is niet geschikt voor mij.
Wel knap, maar ik moet me te zeer inspannen en daar heb ik helemaal geen zin in als het verhaal me niet boeit. Exit Anna.
Ik ben trouwens wel heel benieuwd naar de mening van de andere Els-lezers.

Het tweede boek was eigenlijk het reserveboek en het stond al heel lang op mijn lijstje. Al sinds ik het tweede boek van Griet op de Beeck las: Kom hier dat ik u kus.
Dat tweede boek vond ik echt heel erg goed.
Vele hemels boven de zevende vond ik oke en ik las het achter elkaar uit. Het taalgebruik is al zo mooi, dat Vlaamse. Ik hoor de toon erbij als ik het lees, dat is fijn.

Het verhaal:
Lou van twaalf, Eva van zesendertig, Elsie van tweeënveertig, Casper van zesenveertig en Jos van eenenzeventig zijn met elkaar verbonden en alle vijf vertellen ze hun verhaal. 
Over het leven dat mooi is maar ook heel heel moeilijk bij periodes. Het zijn mensen die je zou kunnen kennen, echte mensen. Mensen die keuzes maken. Op het eind gebeurt er iets waardoor alle levens voor altijd veranderen.

Ik heb nog niet gehoord van een derde boek van Griet op de Beeck, maar als dat er komt ga ik het zeer zeker lezen.
Ah, ik las net bij Els, dat er al wel een derde boek is, dit zegt Els:

19 februari komt haar derde boek uit, Gij Nu:

"Gij nu gaat over wurgende eenzaamheid. Over vluchten en ontsnappen, wat geenszins hetzelfde is. Over verledens die je blijven achtervolgen, tot je beter leert te weten. Over de liefde die kan helpen, als je dat durft toe te laten. Over het verlangen om gezien te worden, de verschroeiende dwang om het goed te doen, de angst voor het geluk, vaak groter dan die voor het verdriet, de opmerkelijke veerkracht van wie weigert op te geven. En over de heftige wereld die het soms zelfs de dappersten onmogelijk maakt."

Ik heb dit stukje even overgenomen van haar site. Zo mooi had ik het zelf nooit kunnen zeggen, vandaar. Het geeft ook een goed beeld van hoe al Griet haar boeken zijn.

 

10 opmerkingen:

Wieneke zei

Griet staat bij mij met de door jou genoemde boeken op de e-reader, maar ze moet nog eventjes wachten. Als ik er iets van vind, doe ik wel een logje.

Jolande zei

Ik had nog nooit van haar gehoord, maar van de week was ze op het nieuws omdat haar 3e boek die dag uitkwam.
En nu lees ik haar naam weer op jouw blog, grappig.

Marloeskreatief zei

Ja dat had ik ook in het begin ik dacht he zit ik ineens in een ander verhaal ,maar ik vond het wel een leuk boekje wat snel las .
En Gij nu heb ik reeds op mijn e reader ,maar ook wel even wennen eerste boek wat ik van haar lees ,zal verder niets verklappen .....

Anoniem zei

he leuk dat boek van Griet Verbeek wil ook eens lezen bedankt voor de tip

Anoniem zei

O ik zie nu dat het Verbeeck is

Marthy zei

Ik lees nu "Kom hier dat ik u kus'. Mooi!

Els04 zei

Gij nu is voor mij een lastige. Het één verhaal gaat al vlotter dan het andere...

Jeanne zei

Ik ga ook zeker een derde boek lezen!

Katrien zei

Ik snap de populariteit van het boek, het leven maar dan beter, niet zo goed.
Eerste verhaal leest vlot tot pagina 138...wie is Yann?
Toen scannend gelezen. Later las ik de achterflap, O twee verhalen. Marhilde werd wel echt maar niet sympathiek. Nah...

Ageeth Mooij zei

Het leven... kon mij niet bekoren qua schrijfstijl en dan gaat de inhoud aan mij voorbij. Ik ben twee keer begonnen, maar leverde het inmiddels weer in bij de bibliotheek. Het derde boek 'van Els' ligt klaar.