Totaal aantal pageviews

vrijdag 12 februari 2016

The Revenant

De kolonist  Hugh Glass is ( in 1823) pelsjager in de Amerikaanse wildernis. Op een dag gaat hij alleen op onderzoek uit en wordt  aangevallen door een beer. Zijn collega's vinden zijn bewusteloze lichaam, nog wel levend.
Het is gevaarlijk gebied en de winter komt er aan. Wat te doen?
De baas betaalt twee mensen om bij Glass te blijven tot hij dood is. Ook zijn zoon (half Indiaans) blijft  bij hem.
En dan gebeurt er van alles en als ik dat allemaal ga vertellen, hoef je de film niet meer te zien. 
En dat moet je nu juist wel, want het is een prachtfilm.
Alleen al door de meer dan fantastische landschappen, maar ook verder.
Wat me bijna nooit opvalt in een film is de muziek. Maar hier viel die wel op!
Over goed en kwaad en wraak gaat de film en over liefde. Echt prachtig! 
Ik geloof dat de film 12 Oscarnominaties kreeg en wat mij betreft zijn die terecht. Leonardo die Caprio speelt een geweldige rol. Hij zegt bijna niks, maar die kop van hem zegt alles.
De film duurt 156 minuten, dat is een hele zit.
En... je moet er tegen kunnen. Er is nogal wat bloederigs te zien. Tja, dat ging zo in die dagen.
Echt als je al weet dat je daar niet tegen kan: lekker thuisblijven of een andere film gaan zien. Maar als je er wel tegen kan... gaan!

13 opmerkingen:

Wieneke zei

Ik heb hier niets aan toe te voegen :-)

Katrien zei

Zooo net de trailer gekeken. Ga deze week met mijn collega naar Spotlight. De Relevant ga ik voorleggen aan mijn zoon, die heeft wel zitvlees en geduld voor zwijgzame stukken. Fijn.

Katrien zei

Revenant.

Katrien zei

Revenant.

Katrien zei

Zooo net de trailer gekeken. Ga deze week met mijn collega naar Spotlight. De Relevant ga ik voorleggen aan mijn zoon, die heeft wel zitvlees en geduld voor zwijgzame stukken. Fijn.

Jolande zei

Jasmine heeft hem van de week gezien, ik blijf lekker thuis :-)

Fillemientje zei

Je brengt me aan het twijfelen....Gisteren een heel ander commentaar gelezen, twee vrienden die zich ergerden aan de details die niet klopten. Ze geven zelf toe dat ze zeikerds zijn, maar er schijnt iets compleet niet te kloppen met een paard met/zonder beugels/zadel en hoe er omgegaan wordt met geweren klopt al helemaal niet met name het laden/doorladen wordt gewoon vergeten...kortom: puinhoop. Nu hebben zij er echt verstand van, van paarden en geweren, dus ik kan me voorstellen dat dat je "plezier" bederft. Gelukkig komen er geen honden in de film voor heb ik begrepen want ook daar hebben ze verstand van en als daar iets niet mee klopt...
Nou heb ik zelf ook een hondentic. Als in het begin van de film b.v. een hond voorkomt dan blijf ik me de hele film lang gespannen afvragen hoe het toch met die hond is...tja dan ontgaat me wel 'teenentander'

Els04 zei

Karel wil graag gaan, ik heb wat schrik... Misschien toch maar gaan!

Marthy zei

Ik heb afgelopen week al een enthousiast blogbericht over deze film gelezen dus ik denk dat wij hem maar eens moeten gaan kijken.

Bertiebo zei

Heb jij een hondentic,Mien? Goh! !!

KnutzEls zei

Al eerder elders gemeld dat dit geen film voor mij is. Ik a eens zoeken waar An in Rotterdam o.o. draait.

Mirjam zei

Deze klinkt heel erg goed zeg. Ik ga de titel even op mijn harde schijfje opslaan. En even voorleggen aan Ben...
Fijn weekend,
liefs,
Mirjam

Wieneke zei

Ik heb toch iets toe te voegen en wel op het commentaar van Fillemientje.
Wat ik me tijdens het kijken afvroeg: wat ze die paarden te eten gaven in die tijd tijdens het pelsjagen? Er was overal sneeuw en verder alleen maar bomen en wat droge takken en een beetje verdord gras. Dat kon Grass wel gebruiken als hij een vuurtje moest maken, maar het schiet voor een paard niet op natuurlijk. Als ik namelijk zie wat een aantal niet werkende buurpaarden hier al aan hooi staan weg te kauwen in de winter.......